|2328|359476|i|1156|

.

energiashokki.jpg
 

Kuva: ~ https://www.energiauutiset.fi/kategoriat/markkinat/energiashokki-kurittaa-kuluttajia.html - 

 

***

KAUSALITEETTI eli SYYN JA SEURAUKSEN LAKI

 

..

 

Media ilmaisee Venäjän hyökkäyssodan olevan syyllinen!

48x48_20191004131740879.jpg
 
22.08.2022 - 14:18

.
PROLOGI -- |* Millaisia ongelmia USA' n hyökkäyssodat vuosina 2001-21 aiheuttivat, ja miten niihin reagointiin Euroopan Unionista?

- tässä kansalaiskirjoituksessa keskeisimpiä (juuri)syitä hallitsemattomaan meitä kaikkia koskettavaan tapahtumasarjaan
.
Yle-linkki ~ https://yle.fi/uutiset/3-12582652 - ja Yle-kirjotus:

"Maksavatko suomalaiset nyt Saksan epäonnistuneesta energiapolitiikasta? Listasimme keskeiset syyt sähkön hinnan rajulle nousulle", -toimittaja Elli-Alina Hiilamo.

.. mikä käynnisti tämän laajan kommenttikirjoituksen aihealueesta, joka on yksinkertaisesti monimutkainen!


.
Suurin syy EU- ja Suomen talouden sakkaamiseen, (sähkön) hintojen nousuun kuin kiihtyvään puutteeseen energioiden osalta ovat erityisesti EU-pakotteet, jotka laukaisivat Venäjän vastatoimet, jotka generoivat niukkuuden monin osin. Tässä kohdin on hyvä muistaa, että venäläinen energia virtasi täysin häiriöttä ennen EU-pakotteita pl. todelliset huoltokatkot ..

Itse sota Ukrainassa on kaikin osin väärin, vaikka kuinka näkisimme totuudellisuutta Ukrainan historiasta, iso-venäläisyydestä aina Kiovan Venäjään saakka - vuosisatojen taakse.

Samalla tässä kohdin on meidän Suomesta osattava nähdä asemamme idän ja lännen vedenjakajalla sekä ymmärtää viisauden aluksi tosiasioiden tunnustaminen.

--
Venäjän suurin etu on energiakaupan jatkuminen -

.. ja nyt kun se kutistuu EU-Eurooppaan - se laajenee idässä Kiinaan ja Intiaan sekä suurimpaan osaan maailmamme väestöstä - kehittyviin - ja kehitysmaihin, unohtamatta Venäjän roolia tämän päivän ja erityisesti huomisen ravinnontuottajana, ehkä hyvinkin suurelle osaa ihmiskuntaa! [ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - kirjoitti Hanna Loikkanen. ]
--

Venäjän etu on myös EU' n etu ja hyöty!

Siksikin on hyvä jo nyt perehtyä selkeimpään keinoon välttää tämä talouden tila, jossa nyt makaavat rähmällään monet EU-valtiot, energiakuristuksessaan ja ilmasto- ja ympäristöhädän kurjistaessa lopulta elinolojamme, kun otetaan käyttöön enemmän päästäviä lähteitä kitkemään väliaikaista (vai lopullista?) energianiukkuutta.

Tämä väliajan energiankäyttö on viisasta järjestellä niin vähäpäästöisillä tavoilla kuin vain mahdollista, ja tähän yksi ratkaisu seuraaville lähivuosille on maakaasu - putkia pitkin.Mitä teemme, jottei talous sakkaa EU' ssa ja Suomessa - helppoa kuin Nordstream II ---

EU ilmoittaa nyt ja heti Moskovaan, että kaikki EU-pakotteet puretaan välittömästi ja vastalahjaksi Kreml purkaa kaikki omat EU-pakotteiden vastatoimenpiteet ja kas kummaa - jälleen virtaavat kaasu, sähkö (juuri meille Suomeen) ja muut elintärkeät (raaka-aine)virtaukset - puutakaan unohtamatta, vaikka kasvavan puun käyttö selluloosan kautta takapuolipaperiksi on liki ympäristörikos - lopulta!

--

Satiirisesti ilmaisten - kaikki on kuitenkin vain väliaikaista -

 

.. niin ihmisen elo, taloushokemamme jatkuvasta kasvusta kuin energioiden hallitsematon käyttö - lopultahan kornisti todeten kaikki ongelmat ratkeavat - viimeistään silloin, kun Aurinko räjähtää ja haihduttaa meidän Maapallon avaruuden kierrätystuuliin.

--

No, entä lähiajan ongelmat? Sekin on helppoa kuin Nordstream I putki ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle -
-
.. kun EU ilmaisee päättäväisesti purkavansa kaikki asettamansa Venäjän pakotteet - on tällöin diplomaattisesti oikeus pyytää ratkaisua Ukrainan kriisiin, jonne lännen sekaantuminen toi lopulta sodan, EU-pakotteet kuin Venäjän vastatoimetkin.--

 - Ja lopulta mikä maailmallinen tehtävä ja uhka ylittää ja peittoaa suvereenisti tämän avauksen otsikon? - 
Maailmassamme on "kaikki kaikkien puolesta" tehtävä -

.. se on paneutuminen todellisin ja konkreettisin teoin hyvin ihmiselolle haitalliseen ympäristömuutokseen, joka on viemässä koko ihmiskuntaa kaaokseen ja sen jälkeiseen hallitsemattomaan sotaan |1 elintilasta, elon mahdollisuuksista kuin reviireistä - luonto on antamassa meille vastaiskun, josta emme kohta enää selviä - merkit ovat näkyvillä - on tekojen aika!

Emeritus professori ja Kiinassa tunnetuin ympäristöasiantuntijamme Eero Paloheimo kirjoitti tuon tuskan julki HS Mielipiteessä tässä joitain päiviä sitten -

.. tässä linkki Eeron puhuttelevaan tekstiin ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009013217.html -, jonka alta ilmestyy paljon puhuva osa:

"Prosessi ei pelkästään jatku samalla nopeudella kuin tähän saakka, vaan ilman massiivista vastustusta kiihtyy ja loppuu vasta täydelliseen tuhoon"

- lukekaa koko kirjoitus, se avaa silmäkulmiamme toden edessä.--
Lopetetaan vastakkainasettelu!
[Vuodelta 2018! ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ] --

.. ja juuri lännestä, meitä suomalaisiakin uhkaavasti koskettelevana lopetetaan kiihtyvä amerikkalaisten sotavoimien rahtaaminen Suomeen ja päätetään turhat taisteluharjoitukset Suomessa - lähellä Venäjän rajaa. 

 

Kysymme mieluumminkin miten Venäjä vastaavasti harjoittelee sotaa meidän rajojen äärellä - ei mitenkään. Ei edes uhkaa meitä, vaikka lännettynyt media yrittää kaikin keinoin näin lukijoilleen ja katselijoilleen lähes toivottomuuden vimmalla istuttaa, lannoittaa, syöttää ja lopulta manipuloida!
--


>

 

|  118  SUOMI24  258 |  35  TIEDE  133  |  FB  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  | Twitter  |

 

.

! TIETOISKU - FORTUM !

..

 

 

 

..

 

 

fossiilivelkatalous.jpg
 

 

Graf.: ~ https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/122916/SaarinenRisto.pdf?sequence=2&isAllowed=y - 

 


..
79454

..

 

2

 

Niin, miten ratkaisemme energia- ja raaka-ainepulamme?

Helppoa, ohje ja neuvo annettiin jo tässä aiemmin - EU päättää kaikki Venäjän pakotteet ja pyytää vakaasti niin Venäjää kuin Ukrainaa neuvottelupöytään, josta lopetetaan tämä turha slaavilainen sota - joka vain ja ainoastaan kurittaa siviilejä, jotka kärsivät aina eniten -

.. katso Vietnam, AfganistanIrak, Somalia, Jemen, Libya, Serbia, MaliSyyria ja monet muut, jotka ovat ottaneet aggressiivisia suurvalta-armeijoiden iskuja vastaan - miljoonien menettäessä henkensä - ja vain ja ainoastaan hegemoniatavoittelun vuoksi, joita erityisesti isot valtaa pitävät valtiot harjoittavat keskinäisessä mittelössään.Tänään USA ja EU sekaantuvat jo liiaksi turhaan Ukrainan sotaan ja näin tuottaa lisää kärsimyksiä itse ukrainalaisille siviileille -

.. samoin kuin Venäjän EU-pakotteiden vastatoimet saattavat (ja jo kurittavatkin) kurittaa kohta EU-Euroopan kansalaisia energianiukkuutena. Ehkä tuo niukkuus on lopulta hyväksi, eikä niinkään pahaksi, sillä se opettaa meitä vähentämään - kulutamme aivan liikaa per capita, --

.. huomattavasti enemmän kuin suurin osa maailmamme ihmispopulaatiosta [ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8de0a75d-dcce-42ad-8fae-7b35fd1fd810 - ], Iltalehti otsikoi näin:

"Miksi Suomen on sitouduttava ilmastopolitiikkaan, vaikka Kiina ja Intia saastuttavat enemmän?"

.. ja näin ympäristöjälkemme täällä lännessä on kumulatiivisesti jättiläismäinen [ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -toimittajana Seppo Heikkinen ] kehitysmaatovereihimme nähden. Pitäisikö hävettää ..?

..
Meillä ei ole enää varaa itsepäiseen ja inttävään "mukamas oikeassa olemisen" periaatteellisuuteen - maailmallisena vähemmistönä!
--PS. Juurisyyselvittelyä Fortum/ Uniper tapahtumasarjasta - alkaen jo silloin kun noita juurisyitä aseteltiin .. ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17536808/fortum--uniper---syyn-ja-seurauksen-lait---taustat-tyhjentavasti -

PPS. Tämä ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009014506.html -, HS-otsikoituna näin:

"”Venäjän valopäät” tekevät sodan hinnasta ennakoimattoman", -HS-toimittajana Vesa Siren ..

--- ei ole Vesalta kovinkaan toverillista HS-mediapauhua rajalta, jonka takana ovat ne toiset maailmalliset koko eloa tuhoavat ydinaseet - vastapainona amerikkalaisille ydintuhoaseille!

 

..

 

 

EPILOGI -- Koronasta selvittyään (?) - media on aiheeseen kiinnostuksensa menettänyt - kansalaiset innoissaan ympäri maailman, erityisesti läntisissä markkinatalousmaissa huomasivat jälleen kuluttamisen ihanuuden ja valloittavuuden - kasvuhokemaakin talousasiantuntijoilta paljon kuullen .. 

 .. ja sehän tuotti energian kysyntään lisääntyvästi; jo ennen veljeskansojen sotaa Ukrainassa, jossa Venäjä toimi hyökkääjänä ja tähän syy-seuraussuhteessa EU (rahalla), Nato ("turvallisuudella") ja Yhdysvallat (aseilla) - omin hienostuneesti edellä mainituin provosoivin keinoin. 

Suomalainen media ei häveliäästi mitään noista läntisistä provokaatioista kirjoita ja/tai ilmaise lukijoilleen. Mistä moinen yksipuolinen manipulaatio?

 


...
e