jordanlaakso.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006234313.html - 

 

...

HS:

Netanjahu aikoo liittää Jordanlaakson Israeliin, jos voittaa ensi viikon vaalit

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006234425.html  - 

.

Ilkka Luoma 11.9.2019 - 8:23
 
 
1 - Nykyinen Israelin PM Benjamin Netanjahu on saanut varmuutta ja uskoa vaatimuksiinsa US' n presidentti Donald Trumpin toimista, joita koordinoi hänen vävy Jared Kushner. Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi (siirtämällä oman suurlähetystönsä Tel-Avivista Jerusalemiin) ja "lupasi" Syyrian Golanin kukkulat Israeliin kuuluviksi.

Nämä Trumpin toimet välitettyinä Kushnerin kautta, joka on tunnetusti juutalainen, on luonut itsevarman asenteen Netanjahulle. Ehkä suunnitelman takana on Israelin ja US' n yhteinen päätös yrittää lopettaa näin sotainen ja rauhaton ajanjakso - ehkä näin, mutta kun se on yksipuolisesti ajateltu - eikä toista osapuolta ole edes kuunneltu (?). Muurien lisääntyessä kuuntelukyky heikkenee koko ajan ...

Voisimme helposti arvata, että vaikka palestiinalaiset - heikompina, saarrettuina ja aseellisesti voimattomampina - eivät tule tätä yksipuolista suunnitelmaa hyväksymään ja pahimmillaan vieläkin avoimempi väkivalta vain jatkuu. Palestiinalaisilla on myös oma ylpeytensä ja oikeutensa siihen. Olisiko nyt YK' n aika puuttua tilanteeseen vahvoin käsin?

Tässä kohdin vaikkapa HS' n erinomainen ratkaisu journalismin periaattein olisi valottaa tilanteen kehitys aina tuolta englantilaisten valtakaudelta lähtien (Balfour), jolloin Israelin valtiota ei ollut edes olemassa.
...

Tänään Israelin toimet ovat muihin valtioihin nähden hyvin poikkeavia - yksipuoliset hyökkäykset vierusmaihin - jopa Libanonin ilmatilan kautta Syyriaan. Nämä eivät saa syystä tai toisesta YK' n turvaneuvoston tuomiota. Kuten ei Gazan kaistaleen saartaminenkaan.

Samoin jo aiemmin Israel on ulottanut taisteluhyökkäyksiä aina Irakiin saakka (Operaatio Opera 1981 - Osirakin ydinvoimalaitos) - tuo hyökkäys lennettiin yllättäen Saudi-Arabian ilmatilan kautta!
>2
.
...
Jatkuu