seksi.jpg

Kuva: ~ https://hidastaelamaa.fi/2019/06/seksi-on-sivuasia-kun-kaipuu-kohdistuu-kosketukseen-seksityontekijan-5-yllattavaa-huomiota/#8191ed53

 

*

Kts. HS: " ... Seksin määrää tarkkaillaan kuin liikuntakertoja tai painoindeksiä. Mutta mistä on peräisin oletus, että seksiä pitäisi harrastaa pari kertaa viikossa? Miksi seksissä juuri määrää aiheuttaa paineita? ... "

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007686858.html  - 

...

Voimme pohtia myös syvällisemmin sanaa "seksi" ja sen merkitystä
Seksi on ihmisen keksimä sana, pois sen varsinaisesta merkityksestä, jonka evoluutio loi jo satoja miljoonia vuosia sitten. Kyse on aina lopulta tarpeesta lisääntyä. Tuon lisääntymisen mekanismit rakensi sopeutuvuuskilpailuna evoluutio, koska se "halusi olla kuolematon, siis jatkaa kulkuaan sukupolvesta toiseen" Näin kävi ja käy.
Seksi on tänään tapahtumasarjana loitontunut itse aiheesta, lisääntymisestä, joka edellyttää miestä ja naista ja näiden kahden välistä symbioosia, valmiutta jopa kiihkoa yhtyä - saavuttaakseen tilan, jossa geenistö jatkaa kulkuaan, ja joka "portaassa" hiukan muuntuen - vastaamaan myös lähtökohtiansa?
Seksi syntyi, kun havaittiin sen miellyttävä, innostava ja kiihottava eteneminen kohden yhdyntää, jossa evoluution tahtoa toteutettiin innolla jopa hurmoksellisuuteen saakka.
 
Evoluutio oli itselleen niin itsekäs, että loi systeemit, jotta lisääntyminen olisi innostavaa
Piti luoda miellyttävyys, mukavuus, sytyttävyys ja sellainen jatkumo, joka johti siittiöiden uintikilpailuun kohden palkintoa, jossa oli hyvä jakaantua. Näin tapahtui ja menetelmä kokonaisväkilukumme huomioiden on tehonnut hyvin, ehkä liiankin hyvin?
 
Seksi ei ole harraste, vaikka hyvältä tuntuukin
Evoluutio kehitti lisääntymisen onnistumiseksi tapahtumaketjun, jossa käydään ensin kilpailu oikeudesta ja taistelu kyvykkyydestä. Tavoitteena paras mahdollinen seuraavan sukupolven menestyminen, jotta sekin kykenisi lisääntymään.
Muuta tehtävää evoluutio ei meille eikä muillekaan luonut - tosin syntymän jälkeisen kasvatusvelvollisuuden, ainakin ihmisten osalta. Miten kasvatuksemme pärjää tässä muuttuvassa maailmassa?
 
Kaksi kertaa viikossa?
Miehille tämä on tabu ja loputon keskinäinen saunakehuskelu. Jokainen haluaa olla machoman. Kerrotaan toinen toistaan hurjempia sankaruuksia, kaatoja ja muita mielikuvitusleikkejä, jotta miehuus olisi tunnustettua ja osin kadehdittua.
 
Olemme erilaisia -evoluutio halusi niin.
 
 
 
...