1063.

 

covid-karttatyokalu.jpg

Kartta: ~ https://tekniikanmaailma.fi/miten-uusi-koronavirus-on-levinnyt-tahan-asti-paiva-paivalta-talla-uudella-karttatyokalulla-voit-liikkua-aikajanalla-ja-vertailla-leviamista-sars-epidemiaan/  - TM-otsikoituna: "

Miten uusi koronavirus on levinnyt tähän asti päivä päivältä? 

"

 

..

Osa ottaa ja osa ei - mikä onkaan Elämän tahto?

48x48_20191004131740879.jpg
 26.11.2021 - 09:05
 

 

(Otamme innokkaasti rokotteita ja osa vastustaa niitä sinnikkäästi -ehkä tässä ääripäät, mutta miksi? Molemmille on laajassa näkökulmassa puolensa ja perustelunsa)

HUS-vt. toimitusjohtaja, aiemmin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kannusti uutistietojen mukaan jo noin vuosi sitten seuraamaan HUS-sairaaloiden teho-osastojen käyttöastetta ja mihin tehtäviin 
|1.

|1 " ... IS-ote: " ... Tehohoitoon joutuvista koronapotilaista lähes kaikki ovat Mäkijärven mukaan rokottamattomia, joukossa on vain yksittäisiä rokotettuja potilaita. Kaiken kaikkiaan koronan takia sairaalaan joutuneista potilaista 75 prosenttia on rokottamattomia. ... " -näin alan auktoriteetti " https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008423876.html - .

Tänään kansakuntamme on rokotettu yli 12-vuotiaiden osalta yli 80 prosenttisesti, jopa kahteen kertaan - silti väestömme jää rokotteiden ulkopuolella sadoin tuhansin, ja Korona on nyt heidät löytänyt ja löytämässä; siksi "ovela tämä evoluution tuotekehitys" on, että se löytää "itselleen sopivat kohteet" aivan varmasti.

..
Kiina - alkulähde
https://yle.fi/uutiset/3-12192392 - "Kiina tukahduttaa koronaviruksen deltamuunnosta kovin ottein – ..."]

Kiina on tässä mielessä totaalinen valtio. yli 1400 miljoonaista valtiota ei johdeta komiteamietinnöin, vaan käskyt tulevat ja tippuvat nopeasti, tehokkaasti ja pohditusti ja kiinalainen kansakunta ymmärtää tämän erinomaisesti. Perusteluksi voimme löytää tässäkin tilastot, kuten ovat tänään HUS-teho-osastojen tilastot!

Kuuliainen kansa ottaa rokotukset - kun siihen on nyt hyvät perusteet - teho-osastojen hoidokitkin ovat pääsääntöisesti rokottamattomia, sekin on tilastotieto - siis annettu fakta. ..

--
Herää myös kysymys voiko voittoa tavoitteleva https://www.hs.fi/talous/art-2000008416469.html - |2 lääketeollisuus tuottaa valtavia voittoja asiayhteyksissä, joissa on kyse koko ihmiskunnasta - valtioiden haltuunotto? Vai?
.
|2 - Otsikoituna: "Korona­rokotteita tekevät yhtiöt takovat voittoa yli 70 prosenttia liike­vaihdostaan"

.Entä kustannukset tilanteessa, jossa valtiot - ainakin Suomessa antavat rokotteet ilmaiseksi --

Oleellista on kysyä hoitojen maksusta, kun ollaan teho-osastoilla, ja tässä rokotetut kontra rokottamattomat |3. Miten on - onko yhteiskuntamme täysin solidaarinen, demokraattisesti oikeudenmukainen, jolloin yhteiskunnan sairaalassa tehohoitopäivä maksaa kaikille samalla lailla. Oikeudenmukaista myös rokottamattomille?

|3 https://yle.fi/uutiset/3-12192997 - "Rokottamattomien osuus sairaalahoidosta 70 prosenttia, myös 33-kertainen riski joutua tehohoitoon – tässä katsaus Suomen koronatilanteeseen"Entä täydet teho-osastot, kun tilaa pitäisi vaikkapa yhden vuoteen verran löytyä vakavasti hengen hädässä olevalle?

Miten tässä suhtautuu rokottamaton kansanosa, joka vetoaa rokottamattomuuttaan uskoon, luuloon ja erityisesti yksilön oikeuteen, olla ottamatta (joukossa on myös henkilöitä, joille rokotetta ei voida terveydellisistä syistä antaa). Onko yhteiskunnalla velvollisuus ottaa hänet teho-osastolle tulevasta jonojärjestyksestä, vaikka jonossa olisi rokotettuja elämän hädässä olevia potilaita.

Miten on - voidaanko harjoittaa hoitojonopriorisointia?
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/juuri-sina-et-saa-nyt-tata-hoitoa.html - ]

Mikäli teho-osastojen kapasiteetti ylittyy lähinnä rokottamattomien vuoksi -
.. olisi lääkkeeksi maksullisuus tai jopa ohjaaminen suurella riskillä normaalille sairaalan vuoteelle - entä lääkärien Hippokrateen vala, jossa luvataan hoitaa kaikkia yhtäläisesti ja tasa-arvoisesti kaikin niine keinoin, joita on taloudellisesti käytettävissä.

--
Periaatteet olla ottamatta rokotusta

Evoluution loi biologisen elollisuuden meille tuntemattomien tekijöiden alkuliemestä. Virukset ovat osa evoluution luomaa elollisuutta, toki sieltä kuoleman rajamailta, kun ahtaasti ihmismäisesti elämää ja kuolemaa |4 käsittelemme. Virus kuitenkin lisääntyy ja vieläpä hyvin tehokkaasti - useimmiten, ja vielä tappaa taas siinäkin monissa tilanteissa - tehokkaasti (Rabies).

Virukset olivat "ensin" tai ainakin paljon ennen kuin "korkeamman tason elämä näki päivänvalon - vaikkapa ihmisenä. Meidän perimästämme on osa kaukaisuudesta - viruksen jäljistä peräisin.Virukset ovat olleet "aina" ja niillä on tehtävä |* -

.. selkeä tehtävä, ainakin elokuvallisesti harventaa monimutkaisempien elollisten jatkumoa. Virukset saattavat olla evoluution "sotilaita", jotka ylläpitävät tasapainoa, tai yrittävät tehdä niin.
.
|* ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82000/ebola-mika-onkaan-viruksien-tehtava -

..
Ihmiskuntaa on rokotettu ehkä 100 vuotta ja olemme olleet "ihmisinä" Maan päällä jo noin 200 000 vuotta ja selvinneet tyylikkäästi sopeutuen omaan tasapainolokeroon viimeiset 199900 vuotta - ilman rokotuksia, vaikka virukset ovat jyllänneet vuosisatamiljoonat - kimpassa tai ei bakteerien kanssa >

.
|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/ihminen-erottuu-aivoistaan-muista.html -

..
47674

 

..

 

|  TIEDE  |  SUOMI24  |  IJL-BLOG  |

 

..

 

2

 

Osa ihmistä hyväksyy tosiasian, että meidän tuli ja tulee tulla toimeen ilman rokotteita ja antaa altistumisen kohdata meidät ylläpitääkseen vahvuutta ja sietoa elää "oikeaa elämää", jossa heikkouden ja/tai kyvyttömyyden elementit huolehtivat katkeavat elonkaaret, jotka ovat meidän kaikkien Elollisten osalta yhtenäinen jatkumo noista alun hämäryyden Elämän alkuliemistä alkaen - yllättävääkö? Ei suinkaan, vaan varsin loogista - katkeaminen - ilman perillistä syntyy siihen kohtaan, jossa elolliseksi syntyvä ei saa omaa suvunjatkajaa - ja heitä on monia - hyvä vai huono - siihen emme ota kantaa.En halua osoitella sormella rokottamattomia - heillä on oikeutensa
https://yle.fi/uutiset/3-12194034 - "Onko rokottamattomuus syy rajoittaa elämää vai onko se syrjintää? Näin vastaavat eettisyyteen perehtynyt filosofi ja yhdenvertaisuusvaltuutettu"]

Entä moraali kokonaisuutena? Miten on rokotetut, jotka jäävät mahdollisesti hoitoa vaille, jos ja kun rokottamaton oikeudenmukaisuusperiaatteella ja Hippokrateen valan mahdollistamana vie juuri sen tärkeän paikan ja rokotettu kuolee - miten, miten tähän suhtauduttaisiin?

Ihminen käy taistelua sellaisia voimia vastaan, joille emme lopulta mahda mitään - vaikka kuinka kehittelisimme erilaisia keinoja ylläpitää meille pidempää elinikää - herääkin kysymys miksi.

Onko pitkä elinikä merkki onnellisuudesta ja kyvystä olla osanen kokonaisvaltaisesta luontobiologiasta, jossa tulisi toteutua tasapaino, harmonia ja kilpailuasetelma siten, ettei yksikään laji ole toistaan liiaksi hallitseva (ei myöskään eri ihmisryhmien ja/tai valtioiden kesken!) vai onko niin, että vahvuus kaikissa tilanteissa on määräävä tekijä ja tosiasiaksi jää heikomman katoaminen.

Ovatko lopulta pitkässä juoksussa rokottamattomat voittajia - ahtaassa merkityksessä ja rokotetut liian kiltteinä, mutta vallitsevina - ainakin useissa valtioissa - häviäjiä; hyväksyen yhteiskuntaopin meille tuomat velvollisuudet, vastuut ja oikeudet. Miten on?Entä evoluution näkökulmasta?

Jos ihminen ei ota rokotetta, hän altistuu. Jos altistuu ja hänen elimistönsä puolustusjärjestelmät toimivat - on se sitä luontaista taistelua elämästä, jossa vain ja ainoastaan eliön oma puolustusmekanismi hoitaa asian. Ihmiskunta lisäsi omaa elinaikaansa, elintasoaan ja elintasosairauksiaan reippaasti luoden tilan, jossa myöhempää lopputulosta emme tunne.

..
Evoluutio on vääjäämätön -

se toimii aina, ja joka paikassa, teki ihminen millaisia keksintöjä tahansa. Sitä emme tunne emmekä tiedä miten ja millä toimintataajuudella (kellotaajuudella) evoluutio "käsittelee" meidän elämää pidentäviä | helpottavia keksintöjä - ehkä näidenkin varalta on korjaussarjat, joilla evoluutio palauttaa harmoniaa, lajien välistä keskinäisyyttä kuin myös tasapainoa meille monille tuntemattomien lajikohtaisten biomassojen osalta!

Lopulta on kyse jäljenjätöstä |5 - mikä on millekin lajille "sallittua ja mikä sellaista ylittyvyyttä", jossa päällekäyvyys "syö suhteettomasti toisten lautasilta".

..
Entä rokotteet - pakko, vapaaehtoisuus - rokotetut ja rokottamattomat -

.. siinäpä pulmia, sillä kaikilla on oikeus Elämään, mutta raja pitää vetää juuri tuohon moraaliin, velvollisuuksiin olla yhteiskunnan osanen, sillä kukaan meistä ei ole ylivertainen - eikä ainakaan voi nauttia oikeuksista ilman velvollisuuksia...
PS. Evoluutio valmistaa uusia "tuoteversioita" - sota, kilpailu elintilasta ja kyvystä jatkuu - Afrikasta löydetty uusi Korona-versio ...

.

e

 

 

...