avantg.jpg

http://weaponews.com/weapons/24741-news-from-the-president-missile-combat-equipment-avant-garde.html 

 

 

Venäjä ilmoitti kovin pontevana, että nyt he ohittavat kaikki puolustuskilvet – 20-kertaisella äänennopeudella |1, jota muuten nykyisetkin mannertenväliset ydinohjukset kulkevat, tosin ilman väistelyä (ballistista suunnanmuutosta). Tuo nopeus ei ole mikään uutuus, sillä avaruudesta tullaan aina noilla nopeuksilla alas (fysiikan lait – ne vetovoiman lait).

 

Yhdysvaltojen vt. puolustusministeri Patrick Shanahan, poliittista kokemusta vailla oleva Boeing-liikemies* haluaa US-presidentti Donald Trumpin ohjeistamana avaruustaistelujoukot |2. ”Hyvä niin”, sillä se saattaa viedä tulevat sodat kauas avaruuteen, mielellään Auringon kiertoradalle, siellä ne vähiten häiritsevät ihmiskunnan ”rauhantahtoista elinoloa” … niin, miksi me tarvitsemme aina aika-ajoin sotamme, puhuttiin miten paljon tahansa: ”Ei enää koskaan”! |3.

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005947128.html -

|2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005946593.html -

 

 

Aseet ovat dramaattisinta näyttö- ja vertailutaloutta. Kellä on tuhoisimmat ja vaikeimmin torjuttavat tappamisen ja särkemisen voimat, voi ylläpitää järjestyspelon hegemoniaa.

Nyt tätä hegemoniaa Yhdysvallat koettaa ylläpitää ja uskoo niillä olevan vastustamaton voima, jota ei voida Yhdistyneistä Kansakunnistakaan estää – vaan hegemonian sotavoimaa käytetään – esimerkkeinä Vietnam 1960 -luvulta, Irak 2003- ja vielä Syyria 2013-2019. Tosin löydämme venäläisillekin oman ohdakkeensa – Afganistan 1979-89.

 

 

Venäjä on se toinen ydinasesuurvalta, jonka kyljessä me suomalaiset olemme kiinni

 

Viimeisen kerran venäläiset joutuivat ”lännen taholta” hyökkäyksen kohteeksi 1941, jolloin Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin johtamana halusi elintilaa ylirodulleen; kyseessä oli siis puhdasoppinen lisäreviirin valloitus, joka tunnetusti epäonnistui, pahasti – ja me suomalaiset siihen puolihaluisina sotkettuina - hiukan vähemmän epäonnistuen. Seuraukset kaikesta tuosta ovat hyvin tunnetut.

 

...

Venäjä kokee Nato/US' n vakavimmaksi viholliskandidaatikseen, jonka purkamista eniten haittaa yllättäen amerikkalainen poliittinen järjestelmä itse, estäen Trumpin halun normalisoida suhdetoiminta Venäjän kanssa – ylläpitämällä Trumpin sanoin ”noitavainoa” |4.

Kornia, sillä samaan aikaan tuo joskus jopa vainoharhainen (McCarthyismi -tyyppinen |5) politiikka ajaa Venäjää Kiinan syliin, nykyisin jo maailman suurimman ja vaikuttavimman talouden ”lemmen syleilyyn”.

 

USA' n pahin skenaario sen omassa asevarustelussaan ja asemoitumisessaan uuteen maailmanjärjestykseen on juuri tuo mahdollinen Venäjän ja Kiinan ”liitto” - jota koetetaan nyt EU' n näkökulmasta suitsia, mutta yllättäen eurooppalaissyntyisen nationalismin kautta (Marine Le Pen – Ranskasta: ” … Miksi pelkäisin Putinia tai Venäjää? Minusta hän ei ole uhka. Meitä kiinnostaa uudistaa Euroopan ja Venäjän suhteet ja vahvistaa energia- ja talousyhteistyötä. Venäjä kääntyy nyt kohti Kiinaa, koska emme tätä yhteistyötä tee. Se on Euroopan suuri strateginen virhe”, Le Pen sanoo … ” -ote HS 271218 – linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005947138.html - )

 

 

Tuhovoiman suunnittelu ratkaisee – raha ratkaisee!

 

On aivan selvää, ettei amerikkalainen insinöörivoima pärjää mahdollisesti yhdistyneelle venäläis-kiinalaiselle asevarustelusuunnitteluvoimalle. Onkin EU' n oiva paikka luoda itselleen tiennäyttäjän rooli, joka tarkoittaa reilua suhteiden parannusta itäiseen eurooppalaisosaan – Venäjään, joka jatkuukin sitten kauas itään.

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on oivaltanut tämä eurooppalaisen yhtenäisturvallisuuspolitiikan |6 jo vuosikaudet sitten, mutta EU-Bryssel on katsonut turvallisuuskarttojaan silmät ummessa, näkemättä edes perusasiaa, jossa Eurooppa jatkuu aina Venäjän Uralille ja Volgan mutkille saakka |7.

 

 

Avaruussodat – joy-stick -pelit, katsomoina miljoonat tv- ja kännykkäruudut

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kydnk-sodat-tulevaisuudessa-robottien.html - ]

 

Yllättäen sotien siirtäminen avaruuteen olisi pelimiesten toivemaailman täyttyminen, sillä samalla siirron yhteydessä koko sodankäyminen voidaan virtualisoida ja siirtää meidän älykännyköihin heidän pelattaviksi, joilla on näitä aggressioihin ja niiden purkuun liittyviä alkeistarpeita ja -vaistoja.

Tässä on pakko kysyä miksi me sodimme, miksi me tapamme ja miksi me särjemme vaivalla rakennettua – loppulausein: ”Ei enää koskaan” |8, joka aina paljastuu toiveajatteluksi.

 

 

Aikanaan jokin apina keksi kumauttaa karahkalla toistaan päähän

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kivell-phkinn-sytvksi.html - ]

 

Samalla kun toinen kupsahti, huomasi lyöjä saavansa lisää valtaa – syntyi pelko ja varovaisuus. Aseet ovat pelon elementtejä, niillää viestitään: ”Älä tule tänne, muutoin ei hyvä seuraa”. Eikä tässä vielä kaikki, sillä osa huomasi, että ylivoimaisilla aseilla saa toteutettua omia tavoitteita – kysymättä/ neuvottelematta muiden kanssa.

Näin syntyi hegemonia, siis nykyinen maailmanpoliisiroolituksen hegemonia – Yhdysvalloille, jonka vuosisataa elimme viime vuosisadalla |9 – nyt elämme jo kiinalaisten vuosisataa |10. [24]

 

Ihmiskunta käy jatkuvaa kamppailua reviireistä, jotka ovat se ainoa ja lopullinen syy, miksi me valtaamme, puolustamme ja hyökkäämme!

 

 

Mitä tämä reviiritaistelu oikeastaan on?

[Reviirit – ikiaikainen evoluution luoma elinmahdollisuus – lajikirjon mahdollistajaksi! ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html - ]

 

Helppoa kuin heinän teko”, sillä lopulta se on kuvainnollisestikin sitä. Me tarvitsemme elintarvikkeita, puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja juomakelpoista vettä elääksemme ja noudattaaksemme ”evoluution ainoaa käskyä”: ”Menkää ja lisääntykää”.

 

Heinän teolla kuvastuu ravintoketju, johon olemme jumittuneet – viljelyä saadaksemme lihaa – liikaa lihaa, jota systeeminä biosfäärillinen elämän monimuotoisuus ei kohta enää kykene ylläpitämään. Planeetat Venus ja Mars ovat yksipuolistumisen superesimerkkejä!

 

 

Reviirit ovat juuri geomaantiedettä,

 

jonka rajoilla olemme sotavoiminemme, liittoutuminemme ja uhkailuimme. Virhe kätkeytyy tänne – meiltä puuttuu kansallishektisinä empaattinen sopeutuminen tunnusteella rehellisesti kilpaillusta reviirijaosta.

Haluamme siirrellä rajojamme, koska elämämme perusedellytykset muuttuvat ja osa asuinalueistamme muuttuu elinkelvottomiksi ja uutta hedelmällisyyttä tulisi saada/ vallata – jostain … miltä ja/tai keiltä?

 

 

Aseet ratkaisevat, kuten muinoinen apina sen valitettavasti todisti

 

Asekehitys on ollut huimaavaa vasta viimeiset 100 vuotta. Tämä kehitys on eksponentiaalista, ja nyt kykenemme tuhoamaan jo koko ihmiskunnan. Kuinka pitkälle jousipyssyn jännettä voidaan venyttää, sormen enää jaksaessa pidättää jännevoimaa, … vai kävisikö niin, että jänne katkeaa ja nuoli putoaa tähtääjänsä jalkoihin – aiheuttamatta nuolelle (ohjukselle) suunniteltua tuhoa.

 

 

Maailmanrauha on kolmen suurvaltajohtajan käsissä -

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/suurvaltapelin-uhkaava-kolmiodraama.html - ]

 

 

Viitteet:

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakivalta-on-osa-ihmisyytta.html Valitettavasti?

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/noitavaino-ja-iii-maailmansotaa.html - Noitavainoa?

|5 ~ https://www.britannica.com/topic/McCarthyism -

|6 233 lukijakommenttia aiheesta "Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!" -linkin alta ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1884263 -

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/05/yhteiseurooppalainen-puolustus-avaa.html -

|8 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62604-ihmiskunta-on-aina-vaatinut-sotansa -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220309-maailmanpoliisi-%E2%80%93-yhdysvallat-roolitehtava-lahenee-loppuaan -

.

|10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingin Lassilasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 187153

 

DOC avaruusasekilpailu_27122018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27122018

 

852_8052 – 11:21_14:11 AS05