DRAFT - 1094.

catariina%20big.jpg

Kuva: ~ https://www.greelane.com/fi/humanistiset-tieteet/historia-ja-kulttuuri/catherine-the-great-p2-3528624/

Keisarinna Katariina Suuri

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html

 

***

 

..

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

03.04.2022  -  13:45

 

Jo ikiaikainen viikinki Pohjolasta (Ruotsista tai Ruotsin esiasteesta) Rurik joidenkin mukaan perusti pohjat Venäjän maalle -

RUS [sia], tuolloin yli 1000 vuotta sitten syntyi erilaisia ruhtinas- ja ylimystöklaaneja, ryhmiä ja pieniä enemmän tai vähemmän itsenäisiä kauppa-alueita.
--
Katso Yle-linkki ~ https://yle.fi/uutiset/3-12385667 -
Otsikoituna näin: "Putin, Ukraina ja imperiumi" -toimittajana Esko Varho.
..

Oliko Rurik |1 sitten - RUS, eli alku Russian nimitykselle - puhutaan myös Kiovan Venäjästä [ ~ x - ] - mutta ei Ukrainasta, joka on venäläisille slaaviveljiä ja -siskoja.

- nythän puhutaan jo Ukrainan venäläishyökkäyksellisestä sisällissodasta, jossa vältellään de facto siviilivahinkoja

- ei ole kyseessä siis mikään totaalinen hävityssota, jonka viimeeksi on noillakin alueilla nähty vuosina 1941 - 45, kun Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi "yllättäen" [ ~ x - ] Josif Stalinin johtaman Neuvostoliiton kimppuun

- "lebensraumina" - miksi media ei osaa näitä historiaseikkoja valottaa oikein?
- oli saatava elintilaa Saksan rotuylimistölliselle johtokaaderille ja SS-sotilaille maatiloja - Neuvostoliitossahan oli tilaa.

Voimmekin kysyä millaisia traumoja tämä Suuri Isänmaallinen sota [ ~ x - ] sai aikaiseksi venäläisiin - olihan tuo Operaatio Barbarossa maailman sotahistorian julmin, verisin ja totaalisin sota - miljoonine uhreineen.



Voimme myös sanoa, että Saksa ja saksalaiset tietävät mitä merkitsee sota Venäjää vastaan ja varsinkin silloin kun se kokee olonsa uhatuksi -

.. siis Venäjä sen edessä, kun Nato - lännen sotakone laajenee vuodesta toiseen yhä edemmäksi itään - Venäjän aroja hipoen. Kannattaako Saksan nyt uhitella Venäjää, kun Adolf Hitlerin hyökkäys on erinomaisesti muistissa - Moskovassa ja Kremlissä?



Venäjän historiassa on paljon sotia, eikä suurvalta Ruotsikaan itälähiöineen jäänyt niistä paitsi

Hyökkäiltiin puolin ja toisin [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista - Ruotsin sodat kautta historian] ja meidän suomalaiset jurnukat mukana ollen - niin Ruotsin kuin autonomian tsaarin armeijoissa - hyvinä ja sitkeinä taistelijoina - jääntenä paljon vieläkin olemassa olevia perintömaita luovutetuista hevosista ja rengeistä kuninkaan sotiin.



"Ja se Oolannin sota oli kauhia, ..."

- tuolloin elimme pisintä rauhanjaksoamme - olimme tsaarin komennossa, mutta silti Englanti ja Ranska pommittivat Ahvenanmaata ja Pohjanmaan rannikkokohteita. Saimme kuitenkin yli 100-vuotisen rauhanjakson venäläisistä, jopa oman rahan, postimerkin, kanavan ja rautatiet - Suomen pankkikin on vanhempi kuin Venäjän oma vastaava.

---
US-presidentti edesmennyt hyvin suosittu Ronad Reagan keksi pahan valtakunnan - trumppismin esiasteena?

Reagan käynnisti muun muassa Tähtien sota -hankkeen, vaikka tiedettiin sen olevan tuolloisilla teknologioilla mahdoton, mutta se ja muutama muu yhteensattuma romutti neuvostoimperiumin ja kansainvälinen kommunismi sai pahan kolauksen, joka ei jatku kuin Pohjois-Koreassa, Vietnamissa ja maailman suurimmassa talouden ja tuotekehityksen valtiossa - Kiinassa.



Nyt länsi haaveilee pilkkovansa Venäjän -

.. tosissaan vai ei, jää nähtäväksi, mutta tosiasia on se, että Venäjä on maailman suurin valtio, jossa 'kaikkea on ja yllättäen rahakin riittää' - lähes velaton maa käytännössä ulos, tosin nyt länsi jäädytti Venäjän valuuttavaroja - laittomasti, kuten US - joka "varasti" tai kauniimmin sanoen tallensi afgaanien rahat omiin holveihinsa.



Venäjällä on mahdollisuus olla tulevaan ravintokriisiin se tuottaja

- sen ollen jopa maailmallinen ruoka-aitta [ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] - onhan sen potentiaalinen peltopinta-ala maailman suurin. Unohtamatta ympäristötekijöitä - ehkä Venäjän on myös maailman suurin tai ainakin suurimpia hiilinieluja, ellei nyt Siperia aivan kokonaan soiltaan sula ja päästä metaaniarmeijaa yläilmoihin koko Maapallon haitaksi.



Länsi himoitsee raaka-aineita, Kiinakin niitä haikailee

- maailman suurimpana tuotanto- ja tuotekehityskoneena - valmistaen kaikkea mitä yltäkylläisyyteen tottuneet lännen kuluttajat haluavat laittaa rahojaan - ja Kiinahan tekee; siis valtava raaka-aine tarve - unohtamatta Baikal-järven vettä, jota Peking tarvitsee kuivuutta kärsivään Pohjois-Kiinaan.

Siis miten pilkotaan Venäjää - ottaako Kiina Siperiasta historiallisen osansa vai tyytyykö vain rahoittamaan ja rakentamaan Siperiaa omaksi ja Moskovan eduksi? Milloin kaasuputkia käännetään Kiinaan?



Länsi ampuu nyt itseään - Suomi mukana - nilkkaansa |2,

.. kun pakottelee ja kiristelee sellaista, jolla on "kaikkea" - paitsi vielä nyt laajaa innovointikykyä, mutta Kiina voi auttaa tässäkin - se osaa tehdä tänään lähes "mitä tahansa" -

.. jopa uudet viisi mikrosirutehdasta ovat jo rakenteilla ja riippuvuutta lännestä eliminoidaan ja keskitytään muutoinkin tuottamaan elintasoa kehittyville - ja kehitysmaille, jotka edustavat Kiinan ja Intian ohessa 3/4 osaa Maapallon väestöpopulaatiosta -

..
PS. Jätin pois kaikki linkit, vain YLE-linkki jäi, jonka pohjalta kirjoituskin syntyi - vastineeksi. Täydennän jatkossa.
>

...
63142

...

 

II - osa

 

On hyvä muistaa, jos tai kun Venäjä ja Kiina mahdollisesti yhdistävät voimansa |3

- raaka-aineista ja energiasta tuotteiksi ja investoinneksi entisille lännen kolonniaaleille, joita länsi ryösti aikansa ja on EU' na heräämässä suomalaisen komissaari Jutta Urpilaisen Afrikankin osalta liian myöhään. Juna kulkee ja EU-karavaani haukkuu - jääkö nuolemaan näppejään - jää sekin nähtäväksi.

--
Neuvostoliitto oli heikko kun Reagan aloitti kampanjansa "pahaa vastaan" - toki voittaen ottelunsa

- Neuvostoliitto hajosi ja Varsovan liitto (Naton vastine, joka perustettiin aikanaan Naton jälkeen - vastavoimaksi kylmään sotaan) purettiin ja slaavit saivat irtiottoa kommunismista - liittyäkseen houkutteiden ja rahan myötä Natoon ja Euroopan Unioniin - maksumiehethän tiedetään - solidaarisuusperustein.

Nyt Venäjä tietää mitä se tekee, vaikka lännestä on käynnissä armoton nokittelu, näykkiminen, luulottelu ja manipulaatio Venäjästä - sitä nälvitään ja keksitään jopa sotapropagandaa Ukrainasta - unohtamatta Kiina vakoilua, keksintöjen varastamista ja ihmisoikeuksia -

.. lännen sekaantuen suorasti muiden vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin pelossaan, ettei maailma enää ole vain heidän hegemonian, tai oikeastaa Yhdysvaltain dollarin, armeijan ja kauppakiristelyjen ja -pakotteiden alaisuudessa.

 


Maailman on nyt muutoksen kourissa |4 ja länsi pelkää asemaansa -

.. siksi ollaan lännestä sodittu kaukana omilta rajoilta - Yhdysvaltain johdolla - Euroopan Serbiasta - Afganistanin ja Irakin kautta Libyaan ja Syyriaan ja nyt halutaan aseistaa Ukrainaa vapauden ja demokratian nimissä - tuottaen todellisuudessa kärsimyksiä siviileille.



Tunnustettavaa on kuitenkin, että Venäjä hyökkäsi, mutta kysymys heti perään!

- miksi Minskin sopimusta ei toteutettu - nyt odotamme Minsk 3' sta [ ~ x - ] ja on jo tieto, jossa Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan kolleega Volodymyr Zelenskyi tapaavat - ja voivat tehdä ratkaisun, jossa Venäjä turvaa Ukrainan 6-8 miljoonaisen venäläismielisen vähemmistöisyyden Ukrainassa jollain valistuneella ja oivaltavalla tavalla ja Krim jää joka tapauksessa Venäjään - ehkä YK valmistelee uuden kansanäänestyksen aiheesta - Krim?

--
Entä me suomalaiset, kun kansana usein ymmärrämme enemmän ulko- ja turvallisuuspolitiikka käytännössä arkijärkeä käyttäen kuin nyt sopuloituneet ja hätääntyneet poliitikot, joiden mediamanipulointi mielipidetutkimuksineen - internetpaneelein - hämäsivät poliitikot marioneteiksi.



Kansanäänestys ratkaisee ja se tehdään Ukrainan konfliktin päättyessä rauhaan ja tämä rauhoittaa perässähiihtäjät "niinistöineen" -

.. meillä ei ole varaa tänään lakkokevään enempää kiusata kansakuntaa, se saattaa heittäytyä herjaksi - vääristä päätöksistä.

Rauhoitutaan ja katsotaan maltilla tilanne - kuten Paavo Väyrynen toteaa - jarrutellaan kiihkoa Natoon, kun ei ole poliittisessa kentässä oikeaa näkemystä uhista, joita Nato toisi meidän lapsille ja lapsen lapsillemme.

Nyt ilman Natoa meillä ei ole mitään uhkaa - edes mielikuvituksella, kunhan ymmärrämme roolimme, joka rakentui pitkän juoksun tuomana erikoisuutena - jopa sanottuna "suomettumisena" - positiivisesti ~ x - .



Malttia Sauli, Sanna ja Matti ja muut perässä hiihtäjät!

Nyt tarvitaan kekkosmaista voimaa luotsaamaan Suomi puolueettomuuden kentille tarjoamaan presidentillisesti hyviä palveluksia [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html - ] heille, joilla on ongelmia ja me keskitymme omiin ongelmiin - erityisesti koulukiusaamiseen ja -välkivaltaan [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/liikaa-afganistania-liian-vahan-omia.html - ], yksinäisten erakoitumiseen ja ajelehtiviin koulunsa päättäviin nuoriin - hehän lopulta sitten lopuksi meidän eläkkeetkin maksavat.



Lopetetaan sekaantuminen muiden asioihin, keskitytään omiin ja vaalitaan hyviä puolueettomia suhteita kaikkiin ilmansuuntiin -

.. erityisesti 1300 kilometrin matkalta Venäjään, joka voi lopulta olla hädän hetkellä ratkaisu, mekin tarvitaan raaka-aineita, ruokaa ja ehkä lisämaata - yllättäen Karjalasta, joka on jameloitavissa taitavalla kekkosmaiselle toimintamallilla - muistaen Paasikiven viisaus ja tosiasiat.



Entä jos nyt Paavo Väyrynen olisi presidentti -

.. miten hän hoitaisi meille hyvin vahingolliseksi tulehtuneen tilanteen - kuitenkin EU-jäsenenä, mutta muistaen Venäjän vieressä olon Kuolan ydinaseineen ja Pietarin läheisyyksineen.

 

..

 

|  265  SUOMI24  465  |

...
e - from 24