poliisi.jpg

 

 

Tunnetusti Suomessa kansalainen luottaa, arvostaa ja kunnioittaa poliisia. Emme ole poliisivaltio, vaan poliisi koetaan normaalien kansalaisten taholta tärkeäksi osaseksi yhteiskunnan turva- ja opastusjärjestelmiä. Poliisi on kansalaista varten, eikä vain juoppojen kuskaaja – tosin hekin tarvitsevat hätänsä hetkellä avun, jonka poliisi antaa.

 

Poliisi on tunnetusti ihminen, niin puutteineen kuin inhimillisyyksineen. Ihmistä voi lajinsa verran rasittaa, paineistaa ja työllistää. Nyt Yle' n ohjelman [ ~ https://areena.yle.fi/1-4303247 - ] mukaan virassa oleva poliisin ylin johtaja Seppo Kolehmainen on huolissaan poliisin jaksamisesta. Meillä Suomessa on noin 7000 poliisia.

 

Puhutaan, että on jopa 1000 poliisin vaje. Tähän on uskominen, kun katsoi karttoja, joissa lähin poliisi päivystää 150 kilometrin päässä, tai on kuntia, joissa ei ole yhtään poliisia.

 

 

On uskottavaa nähdä tuo 1000 poliisin vaje

 

Siihen on parannuskeino – lisäämme koulutusta ja palkataan nuo 1000 puuttuvaa lain valvojaa ja näin vähennämme poliisin työpaineita, ottamatta kantaa onko paineet kovimmillaan Lapissa, Kainuussa tai ruuhka-Suomessa.

 

 

Puhutaan, että kansakunnan käsi on karttuisa

 

Nyt ehdotankin kansalaisaloitteena eduskunnalle lakimuutosta, joka tuo nopeimmalla mahdollisella järkevällä tavalla nuo puuttuvat 1000 poliisivirkaa tai -tointa.

 

 

Samalla voimme nyt tehdä aloitteen,

 

jossa poliisin peruskoulutusta lisätään ja perustetaan niin sanottu ”suojeluskuntajärjestelmä” [1 poliisille avuksi – mitä erilaisimpiin poliisin apu- ja suuronnettomuustehtäviin.

[1 Facebook – Suojeluskunnat perustetaan uudelleen -ryhmä

~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ -

 

 

Maslowin tarvehierarkiassa turvallisuusasiat ovat ylimpiä tarpeita,

 

jopa lisääntymistä edellä. Poliisi on osa turvallisuusympäristöä ja näin poliisin läsnäoloa on lisättävä tavallisten kansalaisten näköpiireihin. Samalla vähennämme poliisin työpaineita ja tuomme heille motivoituneemman työkentän yhteen tärkeimmistä yhteiskuntapalveluistamme. Kansalaiset ansaitsevat asiapoliisinsa, jolla on myös aikaa kuunnella.

 

 

Lisäpoliisit eivät olisi vain väliaikainen lisäys

 

vaan näin nostaisimme Suomessa poliisien määrää 8000 poliisiin – ja silti perustamme uuden ajan Suojeluskunnat, korostelematta nimen historiaa, vaan sen tarkoituksen mukaisuutta nykyaikaan. Eikä meistä kuitenkaan tulisi poliisivaltiota!

 

...

Kansa luottaa poliisiin – näytetään nyt se konkreettisesti ja luodaan tuo tarvittava 50000 nimen keräys kansalaisaloitteena, joka tulee tarjolle vähän myöhemmin – tarkoin perusteluin.

 

Facebook – Poliisien toiminta turvattava! -ryhmä -

~ https://www.facebook.com/groups/363304347037588/ -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB FB BLOG 184532

 

DOC poliisi_21112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 21112018

 

339_2902 – 17:01_17:43 P03