|1215| c|2462|387379|xc

lavrov3.jpg
 

Kuva: ~ https://www.lapinkansa.fi/arktisen-neuvoston-puheenjohtajana-aloittava-venaj/3611896 - Lapin kansa -otteeltaan näin: 

" .. On ollut selvää kaikille jo pitkän aikaa, että tämä on meidän aluettamme, meidän maatamme. On meidän velvollisuutemme turvata Arktinen [Koillisväylä]  rannikkomme, totesi Lavrov Moskovassa maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa .. 

-"kun katsoo karttaa - ymmärtää Lavrovin lauseen erinomaisen hyvin" -IJL-kommentti

-STT, AFP.

 

***

 

 

Suomi tuhosi suhteensa Kremliin - muutamassa viikossa!

48x48_20191004131740879.jpg
 2023-02-01  --   20:41:29
 

Venäjän UM Sergei LavrovSuomi tuhosi suhteet Venäjälle, Moskovaan ja Kremliin -osapuilleen noin ilmaistuna ---

[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009361791.html -, otsikoituna näin: "Venäjän mukaan Suomen johto tuhosi maiden suhteet – Lavrov vastasi HS:n kysymykseen viiveellä" -HS-toimittajana Jenni Jeskanen. ]

[ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/70eb68d4-ba4c-4cf1-a490-df0d31baf778 -, otsikoituna näin: "Lavrov väittää HS:lle: Suomi ”tuhosi hetkessä” Venäjän-suhteet – Syyttää Suomea ”sotapsykoosista”" -toimittajana Marikki Nykänen. ]

 


 

Lavrov puhuu harmiksemme täyttä asiaa - ja nyt aivan ensimmäiseksi kysymme valtiojohdoltamme kaksi asiaa:

 

1 - Kerrotteko kansakunnallemme ne todelliset uhkaukset, joita kerrotte | väitätte Kremlin meitä vastaan esittäneen -vaikkapa viimeisen 20 vuoden aikana, jolloin USA kävi omia - useita - hyökkäyssotia kehitysmaihin vuodesta 2001 aina vuoteen 2021 asti.

 

2 - Kerrotteko aikuisten oikeasti miksi EU-Eurooppaan on kohdistunut suuria vaikeuksia energian, tiettyjen raaka-aineiden kuin sähkönkin suhteen - nyt ei kelpaa manipuloitu syyte Venäjän hyökkäyssodasta! Vihje: Kausaliteetti - syyn ja seurauksen lait. Mitä EU teki ensin - aloitetaan siitä, siis sellaista johon Venäjältä reagoitiin.

 

Tähän lisäämme ekstra-kysymyksen: "Miten EU reagoi, pakotti ja takavarikoi Yhdysvaltojen omaisuutta, kun se hyökkäili 20 vuoden ajan moniin kaukana oleviin itsenäisiin valtioihin - arvaan kysymyksen olevan hyvin kiusallisen!

 


--
Vuonna 2014 kirjoitimme [A] 

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/06/suomea-ei-hyvaksyta-naton-taysjaseneksi.html - [A] ja [B] ] -IJL-ote:


" .. Venäjän pitkäaikainen ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili Suomessa –

.. kävi kertomassa meille erinomaisen uutisen, verhotusti. Sergeitä pidetään Venäjän ”andreigromykona” 1] , siksi pitkään itsellistä ja vaikutusvaltaista työtään Lavrov on maailmalla tehnyt, aina vuodesta 2004. Pisin nykyvenäjän ministeri – ylivoimaisesti. Kremlistä kerrotaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin kuuntelee tarkasti Lavrovin mielipiteitä.Lavrov moitti systemaattisesti EU:n muuntuneen, osin USA ohjatun Eurooppa tarpeellisuuden äkkiherätyksen vuoksi

USA oli ja on huomannut, ettei EU:ta saa laskea liian likeisiin suhteisiin Venäjän kanssa

USA on omillaan jäämässä Kiinan jalkoihin ja tarvitsee rinnalleen EU-Euroopan. Yhdessä EU ja USA muodostaisivat maailman suurimman talousliiton, mutta kuinka kauan?UM Lavrov ilmaisi meille selkeästi Venäjän arvostavan hyviä keskinäisiä naapuruussuhteitamme jo pidempään jatkuneina

Mainilan laukauksetkin vuodelta 1939 oli jo aiemmin tunnustettu

Suomi on ollut tavallaan luottopeluri venäläiselle politiikalle, olemme myös mallimaa maksamaan kaasusta, jonka virtausta ei ole koskaan katkaistu – saati sitten sillä uhkailtu. Suomalaiset ovat ymmärtäneet, että laillinen lasku on maksettava ajallaan.Venäjän presidentti Putin on osaltaan antanut kirkkaasti ymmärtää,

… että hän arvostaa ja kunnioittaa Suomen kansan natomielipidettä 2] ja mahdollista hallituksemme natopäätöstä, joka voi olla myös liittymiselle negatiivinen; ainakin jos kansamme suuren enemmistön mielipidettä kunnioitetaan 3] .. " (Vuodelta 2014)


--
EKSTRA - tältä päivältä:

[ ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009362776.html -, otsikoituna näin:
"HS: Lavrovilta kovia syytöksiä Suomen johdosta
Venäjän ulkoministeriö syyttää Helsingin Sanomissa Suomen johtoa Venäjän ja Suomen suhteiden kariutumisesta.
"
-IS-toimittajana Heidi Vaalisto. ]


--
IJL-kirjoitusote [B] edelleen vuodelta 2014: " .. Sergei Lavrov ojensi meille epäsuorasti neuvottelijan tai välittäjän hanskaa
[ ~ Suomiko sovittelijaksi? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161581-suomi-sovittelijaksi-akselille-eu-venaja-case-ukraina - ]Voisimme olla se EU-valtio, johon Venäjä luottaa ja näin haluaa meidän olevan viestinviejiä ja ratkaisuehdotuksien etsijöitä! Mikäli näin – olemme saaneet samalla vahvan signaalin Naton tarpeettomuudesta, ainakin meille.

Erityisen hanakasti odottaisin Lavrovin mielipidettä Niinistön ajatelmasta Eurooppa puolustuksesta. On mahdollista, että TP Sauli Niinistö oivaltaa, että nimenomaan USA on rasite Eurooppa rauhan tiellä; eihän heille tavallaan maanosamme mitenkään kuulu.

USA:n intressi on selkeä, se tarvitsee vahvuutta rinnalleen, koska Kiina kasvaa kaikilla mittareilla maailman suurimmaksi ja maailmanpoliisin sekä lännenmiehen rooliin rakastunut Yhdysvallat ei hevin sotivimmasta kansakunnan tittelistä luovu.


Monien taholta on vihjailtu, että tämä vuosisata on idän vuosisata ja liitto,

… jossa Kiina löytää helposti Venäjän reviirillensä 5], on pelottava EU:lle ja USA:lle. Tämä kehitys on lännenmiesten mukaan tuhottava alkuunsa, siksi tuntuukin ihmeelliseltä, että USA:n puoliksi pakottamana EU taipuu venäjäpakotteisiin – esimerkiksi keskeyttämällä kaasuputken rakentamisen EU- Bulgarian kautta Italiaan.


Nyt Suomelle tarjottu neuvottelu- ja välitystehtävä vihjeenä odottaa päämiestemme oivallusta niiden mahdollisuuksista. Tässä voisimme kääntyä suoraan Saksan puoleen, jossa Venäjä ymmärtäjiä on ”schröderiläisissä” 6] piireissä – meillä tätä Saksan ja Venäjän likeisyyttä ajoi aikanaan Paavo Lipponen, joka muuten nosti Suomen suosta 1990 – luvun puolivälin jälkeen.

Saksassa mahdollisesti TP Niinistön tieten on suunnitelmia korvata Eurooppa puolustuksessa USA Venäjällä 7]. Tämä jos mikä olisi radikaalia uudistumista ja sotakirveiden hautaamista, jota USA nyt koettaa kaikin tavoin estää. .. "

 

..

EKSTRA 2 -vuodelta 2021!

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16799013/ulkoministeri-haavisto-matkustaa-venajalle---saa-hyvan-vastaanoton - 

 

 

EKSTRA 3 - Helsingin Sanomat

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009365361.html - 

 

"

HS-otsikko: Lavrov kertoi nyt satuja Suomesta

"

 

|  *  80  SUOMI24  203  P  |  SUOMI24  A  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  | 103548

 

 

1941-uho

 

 

___

Ilkka Luoma

 

ILU_hymy.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__

ILU-MEDIA

IJL-Productions