trumpinmuuri.jpg

 

 

Muuria rajalle vaatinut Trump on saamassa ainakin aidan – Yhdysvalloissa alustava sopu rajaturvallisuudesta  -HS

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005998138.html - 

Ilkka Luoma -kommentti 12.2.2019 - 9:37:
Reviiripuolustaja - toiseksi suurimmalla äänimäärällä valittu US-presidentti Donald Trump on toteuttamassa vaalilupauksiaan, ehkä alussaan kevyempänä muuriversiona, mutta sanojensa mukaan: "Me rakennamme sen joka tapauksessa". Onko vaalien tärkein ominaisuus - lupaukset - nousemassa siihen arvoon, mitä äänestäjät ovat vuosikymmenet odottaneet? Mihin muuri/ aita pitääkään rakentaa, kun muistamme historiasta Yhdysvaltojen vallanneen nuo eteläiset osavaltiot - ainakin osin - Meksikolta* - käymässään sodassa 1800 -luvulta lähtien. 

* ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Meksikon%E2%80%93Yhdysvaltain_sota

US elää tänään paljolti vierastyöläisistä - varsinkin Kaliforniassa, jossa maatalous on täynnä meksikolaisia ja kohta muita "US-takapihalaisia". Meillä sama ilmiö näkyy Helsingin rakentajina - Virosta, Valko-Venäjältä ja kohta Bulgariasta ja Kazakstanista. Hyvä vai huono? Niin, Trumphan ei kiellä LAILLISESTI tulevia siirtolaisia, vain laittomat jätetään reviirimuurin taakse - US' n ulkopuolelle. 

Ja itse muuri. Nyt Trump lunastaa lupauksiaan, pitkän taistelun tuloksena demokraatit ovat taipuneet, kun Trump uhkasi laittaa liittovaltion ovet jälleen kiinni. Näyttäisi siltä, että Trumpin uhkaamis-, kiristämis- ja pakottamispolitiikka tuottaa tulosta. Oikein vai väärin? Onko oikein koettaa lunastaa vaalilupaukset? Tämä kysymys on nyt erinomaisen ajankohtainen, lähestytäänhän meillä eduskuntavaaleja ja toissijaisena eu-parlamenttivaaleja ...
 
T