1030.

 

 

 

 

...

 

Ympäristövastuun heräämistä Koronan jäljiltä?

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

05.07.2021 11:24

 

Korona pysäytti muun muassa maailmallisen liukuhihnan - Kiinassa, joka oli käynyt läpi kehotteen: "Menkää ja rikastukaa" (Deng Xiaoping) ---

.. samalla Koronan pysäyttämä tuotanto kirkasti ilman alan - kaukaisten toivon vuorten silhuetit tulivat näköpiiriin .. tällä oli herättelevää merkitystä Kiinassa, joka oli kasvanut maailman suurimmaksi taloudeksi jo 2016 (IMF - bkt/PPP).

Tutkimukset kertovat tänään kiistatta, että Korona kirkasti ilmaa, puhdisti ympäristöä ja rauhoitti mieliä - oli saatu hetkellinen irtautuminen - "kasvuhokemasta, jossa tavoite oli vain: lisää, suuremmissa erissä ja nopeammassa tahdissa" ---

..

 

 

HS: "”Pelkään, että kriisistä ei ole opittu”"

https://www.hs.fi/visio/art-2000008073894.html  - 

..Nyt talousviisaat sopulien lailla perässä juoksevine poliitikkoineen huutavat jälleen kasvua -

.. pitää siis saada lisää, nopeammin ja tehokkaammin - on myös herännyt ajatus -hyötysuhteista, ympäristöjäljestä kuin vastuusta mitä merkitsee henkilökohtainen jäljenjättö luontobiologiaan, joka lopulta ainoana veden ohella elättää meidät kaikki - siis kaikki - Intiasta Yhdysvaltoihin - unohtamatta Etiopiaa ja Pohjois-Koreaa.
--


I - [05-2021] Korona "opetti" meille jotain -
[ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/05/maailmaamme-nayttaa-jalleen-ohjaavan.html - ]

Hitaamman kellotaajuuden elää, kuluttaa ja näyttää erinomaisuuttamme. Nyt toiminnallinen eli kulutuksellinen kellotaajuus on jälleen nousussa ja poliitikotkin hykertelevät onnessaan, kun kasvuprosentit ovat miehekkäästi kohollaan.Mihin jäi "koronallinen" oppi, malli ja kyky tulla toimeen vähemmällä?
(Välttämättömyyden tunnistaminen on hyve - nähdä seuraukset ympäriltänsä)

Onneksemme osa meistä viisastui ja huomasi minimalismin olevan taidetta, hyvää oloa ja vapautta tilana hengittää ja Elää sinisen taivaan alla, kun tuli muutto väljemmille vesille - lähemmäksi luontoa.

Etätyö antaa huomiselle aivan uusia elämänmuotoja, tyytyväisyyttä ja ennen kaikkea kykyä nähdä se Elämä, josta me ihmiset kaikki saamme oman Elomme.Korona ei ole poistunut ja uuden läksyn aika voi koittaa

Siksi kokenut tämän elollisen maailman synnyttänyt viruspopulaatio miljoonine muotoineen on .. ja meille suurena yllätyksenä monin osin tuntemattomine kykyineen muuntua!
--


Entä nyt, kun Gaia kuumenee kuumenemistaan?
[ https://www.tiede.fi/keskustelu/74115/varoitus-ihmiskunnalle-huoli-heilta-jotka-tietavat?changed=1625300962 - ]
--

II - [11-2020] Kornisti Korona komppaa välillisesti kulutuksen vähentämistä - ihmisen herätessä
[ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/vihreytta-ei-voi-politisoida.html - ]

Vihreyden ajatuskulkua on yllättäen tukenut meitä ihmisiä kurittava, tosin Suomessa toistaiseksi yllättävän vähän - Korona ja sen aikaansaama Covid-19 -tauti, joka osaa myös tappaa - heikot ja alttiit.

Ehkä nyt Koronan myötävaikutuksella, kun yhteiskuntapysäytyksien myötä taivaskin sinertyi ja kaukaiset taivaanrantojen vuoret tulivat monien maailman ihmisten näköpiiriin. "Taivaasta taiottava EKP-setelikoneraha" voisi kohdentua erityisesti ympäristöllisiin kohteisiin - ne tuottaisivat myös paljon työtilanteita.

Suurin muutos viherajatuksen iskostumiseen mieliimme voisi syntyä vihertyvästä demariliikkeestä. PM Sannalla on nyt suuren vastuunkantajan rooli ja moni laittoi merkille tuon Marinin vaaliteeman vuodelta 2015:

"Haluan edistää kestävää ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa."*
--

 


III - [05-2020] Korona oli kornisti ajatellen tarpeellinen kiihdyttäjä heräämisellemme!
[ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/05/ymparistovastuuta-ymmartajilta-nahda.html - ]

Kuinka kauan tämä valveilla olo nähdä rappeutuvaa Elämisen monimuotoisuutta kestää?

Ollaanhan me niin usein tokaisseet tuon kuolemattoman "Ei enää koskaan"** - tarkoittaen lähinnä sotia ja niiden jatkuvuutta.
..
|** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/05/ei-enaa-koskaan-tama-niin-kohtalokas.html –

...
34470

 

 

..

TIEDE  |  TIEDE  |  TIEDE  |  SUOMI24  |

 

...