gps2.jpg

 

"Lavrov ja Soini sanailivat GPS-häirinnästä Moskovassa – Venäjän mukaan mielikuvituksellisia asioita ei voi tutkia" -HS


~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005998741.html -

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 - 10:16:

Todiste on ainoa pätevä tekijä arvioitaessa kuka ja mikä teki mitäkin. Ei ole ainutlaatuista, että esimerkiksi tässä itse Nato operoi tavallansa (tieten/ tiedostamatta (vahingossa) - aikaansaadakseen/ aikaansaaden vahinkoa "vastapuolelle" ... tässä Venäjälle; olihan kyseessä juuri Naton suursotaharjoitus Trident Juncture, jossa radio- ja muu elektroninen häirintä ovat osa sotaharjoituksen arsenaalia - varsinkin nykyaikana.

Muistamme samankaltaisen erikoisuuden suurlähetystötapahtumana Kuubasta, jossa US epäili ja syytti Kuubaa "säteilyhäirinnästä" liittyen US-henkilökunnan päänsärkyjen yms. aiheuttamiseen. Todellisuus oli toinen - Kuubaa ei kyetty osoittamaan syylliseksi, vaan jokin muu syy - josta löytyy jo internetaineistoa oli "häirinnän" takana.

Oliko tässä pohjoisen Nato-suursotaharjoituksessa jokin aivan toinen selite - jää vielä todelta piiloon. Elektronisessa sodankäynnissä on myös vastahäirintä ja on täysin mahdollista, että Natolle jäi jokin hallitsematon vastalähetysmoodi tai muu kokeilumoodi päälle ja häiriö suuntautui havaitulla tavalla.

Tosin GPS on amerikkalainen paikannusjärjestelmä - Kiinalla ja Venäjällä on jo omansa, jotka ovat liki kaikkien älykännyköiden ominaisuuskirjossa jo mukana. Oliko GPS-lähetyksessä häiriö itsessään -ei ole puolella sanallakaan esille otettu. Joku matkustajalentokonespesiaali voisi kertoa, onko Venäjän Glonass ja kiinalaisten paikannusjärjestelmä käytössä GPS' n rinnalla? Entä mahdolliset juuri tuon havaintoajan yhteydessä olleet Glonass-ongelmat?

 

Ilkka Luoma

 

...

 

gps.jpg