..

 

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
29.06.2021 09:07
 

Pentti Linkola eli ajassa - edellä muita; havaiten sellaista minkä muut saattavat havaita ymmärtäen liian myöhään (parhaillaan kaukana Kanadassa lämpötilat ovat karanneet alueellisiin ennätyksiin*).

Linkola oli rehellinen lauseissaan; eikä välittänyt puhtaan itsekkäästi ihmisinhimillisyydestä, vaan näki meidät "vain" osana biosfääriä, jossa biomassojen kaavat ovat meille yhä aukeamattomia.

(Suomessa rikottiin kesäkuun 2021 hellepäiväennätys** - sehän tuntui monista mukavalta - samaan aikaan ihosyövät - melanoomana lisääntyvät, mutta mikä onkaan "ison kuvan" kehitystahti - havaitsemmeko sitä?)Pentti Linkola satsasi rahaa - omaa ja vieraiden - ostamalla metsää ja asettamalla saman tien ostokset luonnonsuojelualueiksi ---

..
YLE-ingressi: "Luonnonperintösäätiö on todennäköisesti löytänyt sopivan kohteen Pentti Linkolan muistometsäksi."

https://yle.fi/uutiset/3-11996637 -

..
Kuinka paljon tätä luonnonsuojelun ostamista pitääkään tapahtua - harmi, ettei Pentti ole enää tuohon vastaamassa ja hän ansaitseekin nyt Muistolehdon, jonne ihmisen käynti kielletään totaalisesti.
--

"Elämään sovittautumisen käyttösuhde"

99 prosenttia elävästä biomassasta, erityisesti eläinkunnassa, johon ihminenkin kuuluu yhtenä pienenä kansalliskokoelmana - elää kahden merkittävän verrannon yhtälönä -

” … kaikkien eläinten ja eliöiden pitää sovittaa mahdollinen hyöty mahdolliseen menetykseen – yleensä hyöty on hieman suurempi kuin riski, mutta menestyksen ja menetyksen välinen ero pieni” ... tämän pitäisi herättää ”paatuneimmankin” kasvukiihkoilijan.

YLE TV1 esitti ~ http://areena.yle.fi/tv/2187543 – Erikoisia ekosysteemejä, tämä dokumentin osa käsitteli Huippuvuorilla elävää eliöstöä niukkuudessa, jossa ravintoa ei mene hukkaan ja käyttö- sekä kierrätysaste ovat korkeaa luokkaa. Ylenpalttisuutta ei ole.

Tuloksena on syntynyt ”heikot syödään ravintovirrasta teemalla” terve, vahva ja elinkelpoinen – jatkuvan elossapysymistaistelun kestävä ekosysteemi, jolla on tosin yksi vihollinen – ihminen, jolle ei tahdo mikään riittää.Meillä jyllää kokonaisuutta ajatellen kasvuhokeman näyttö- ja vertailutalous


Meillä ei ihmiskuntana ole täyttä ymmärrystä, ehkä vain aavistus mitä merkitsee biomassojen tasapainoyhtälö, joka todennäköisesti ”ohjaili/ ohjailee” hiilielämän biodiversiteettiä – huomioiden lajikilpailu, reviiriajattelu ja lisääntymisen aivokemia.
--
Linkolan kasvuhokema liittyi luonnonsuojeluun, metsien ostamiseen suojelutarkoituksiin - Linkola ymmärsi "suuren kuvan" jo nyt - entä me muut, kun Gaia kuumenee ja meidän olisi kyettävä oppimaan vähentäminen - totaalinen kulutuksen vähentäminen.

...
34067

 

 

...