koulukius%20pariisi.jpg

Kuva [LINKKI] ~ https://www.mtvuutiset.fi/aihe/kiusaaminen/5315950  - 

"14-vuotiaan tytön ruumis löytyi Seine-joesta, kaksi teiniä pidätetty murhasta epäiltynä – taustalla kiusaamista ja mustasukkaisuutta" - Mtv

EU-tasoinen ilo oppia mentaliteetti - stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle

 

*

...

Palautetaan oppimisen ilo lapsille ja nuorille – luodaan tarpeellisuutta kaikille

Koulukiusaaminen ja -väkivalta ovat laaja ongelma, koskee koko läntistä EU-yhteisöä. Kiihtynyt ilmiö ajassa, johon on syynä monet osin jopa tutkimattomat elämään liittyvät yksittäiset kiihtyvässä ajassa elämänmuutokset.

Lisääntynyt taskullinen kuvaruutuaika on muun muassa tuonut liikkuvan väkivallan kännyköihin - Suomessa erääksi syyksi murhasyytteelle saatiin tekijöidensä ymmärrys, että vapaaottelut kestävät ottelijoidensa osalta liki "mahdottomia".

.

HS-otsikko: ” Kiusattu 14-vuotias löytyi kuolleena Seinestä, kaksi 15-vuotiasta pidätetty 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007851416.html -

.

Kiusaaminen on ollut aina

Nyt sen väitetään vähentyneen Suomessa, ehkä, tai sitten ilmiö ei ole noussut pintaan riittävästi. EU-Bryssel askaroi erilaisten asioiden kimpussa - muun muassa muoviset imupillit saatiin pannaan. Tärkeäähän sekin on.

Mutta nyt käsille nousee oikea asia - meidän kaikkien lapset ja nuoret, sillä kärjistäen voimme sanoa, ettei EU' ta ole ilman lapsia, sellaisia lapsia ja nuoria, joista kasvaa, kasvatetaan ja koulutetaan vastuullisia veronmaksajia yhteisöllisyyteen, jossa "ketään ei jätetä" ja kullekin muodostuu se tarpeellisuuden tarve, joka tuottaa iloa ja varmuutta kunkin nuoren elämään.

Meitä aikuisia arvelisi kiinnostavan huominen, sillä siitä kantavat todellisen vastuun lapsemme ja nuoremme, vastuun kaikesta siitä mitä me aikuiset olemme luoneet omassa kyltymättömyydessä, kasvuhokemassa ja näyttö- ja vertailutaloudessa, joka saattoi osaltansa "unohtaa" sen kehityksen, jonka lapsemme ja nuoremme tarvitsevat - ajassa.

 

Tehtävä ja haaste nyt Suomen presidentti Sauli Niinistölle ja PM Sanna Marinille (voivat sitten keskenään sopia marssijärjestyksen) - tehkää aloite EU-Brysseliin hankkeesta, koko EU' n projektiksi, jossa meidän kaikki EU-valtioiden lapsien ja nuorien huomisen turvallinen, luotettava ja jatkuva elämän ilo saavutetaan - huolehtimisena.

 

Tehdään aloite. Nyt kaikki mukaan - "Ketään ei jätetä" - on lapsien ja nuorien vuoro

Suunnataan katseemme huomiseen ja siihen, että lapsillamme on usko ja luottamus huomiseen. Yksi osa sitä on 'ilo oppia', kuten eräästä suomalaisesta koulusta viestitään.

 

..

PS. Tämä kansalaisaloite ja -hanke aloitettiin jo ennen [ ~ täältä - löytyy ] surullisen kuuluisaa Helsingin Koskelan tapahtumia – huolena nykyisestä maailman menosta lapsien ja nuorien osalta. Uskomme vahvasti, että tasavaltamme ylin esimerkillinen johto tarttuu tilanteeseen määrätietoisella tavalla, sillä tässä tapauksessa aihetta korostaa molempien perheellisyys ja pienten lasten kasvatus ja huolehdinta.

PS 2. Tähän huoleen on uutisointina kuin asiantuntija-arvioina ottanut osaa kiitettävästi suomalainen laatumedia – kirjoituksia löytyy useita, esimerkiksi – täältä, -täältä ja -täältä. Kaikki kolme ovat linkkejä HS-kirjoituksiin.

 

Aiheen aiempien IJL-kansalaiskirjoitusten LINKKIKOKOELMA alla

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/case-koskela-yhdessa-korjaamme.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/yhdistetaan-voimamme-turvaamaan.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/huomaan-sinut-sina-olet-tarkea.html

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/kansalaishuoli-kaikki-mukaan-helsingin.html -

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/kansalaiskirjoitus-on-aika-keskittya.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html -  

 

..

EKSTRA

Koulukiusaaminen jättää [usein] elinikäiset arvet

https://www.apu.fi/artikkelit/kiusaaminen-jattaa-elinikaiset-arvet

 

..

Ilkka Luoma

ILU_hymy.jpg

Facebook || HS-kommentit

..

HUOM! Kun nykyiset vastaanottajien sähköpostipalvelimet eivät ”siedä” kovin monia internet-linkkejä – on tämä sama yksityishenkilön mielipidekansalaiskirjoitus saatavilla täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/eu-tasoinen-ilo-oppia-mentaliteetti.html - .

 

 

 

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista

 

...

971|1003