keskiviikko, 9. maaliskuu 2022

TP Niinistö teki raskaan virheen - olemme nyt sodan osapuoli Ukrainassa?

Teki

 
AVvXsEi340Ca72_MK__ga2v02z_OzeXBm9xDVF44
 

Kuva: ~ https://www.uusisuomi.fi/uutiset/sauli-niinisto-venaja-luo-kulissin-toiminnalleen-ukrainan-maaperalla/fcf462d8-81bc-44b1-9a19-528b8fb9ae58 -  - 

 

***

 

..

Kansalaiskeskustelut - laidasta laitaan

|  230  SUOMI24  369  |  TIEDE  |  408  .SUOMI24  1214  |

..

Suomi on nyt kiovalais-venäläisen ulkoisesti sekaannutun sodan, konfliktin ja sotilaallisen järjestelyoperaation aseellinen osapuoli - PM Sanna Marin' in johtama hallitus siunasi tappavien aseiden viennin toiselle sotivalle osapuolella |1. Edellisen kerran olimme sodan osapuoli Afganistanissa |2. Afganistan oli USA' n aloittama 20-vuotinen sota, jonka suurvalta hävisi |3 ja johon myös Nato otti sotilasliittona osaa - tunnetuin seurauksin.

Samaan hengenvetoon TP Sauli Niinistö vakuutteli äänestäjilleen (Saulin erinomaisen suuri kansansuosio) ettemme ole osapuoli, sillä tilanne on "erilainen" - miten erilainen, ei mitenkään - tappavat aseet tappavat, kuten aina ennenkin. Tämä Saulin ulostulo huomioitiin tarkasti niin Suomessa kuin itänaapurissamme - Venäjällä. 

Rikkoiko Sauli nyt itse osaltansa luomansa "hyvät suhteet" itään, vai alkoiko se jo aiemmasta TP-virheestä, jossa vähäteltiin Kremlin "kiertokirjettä" |4, - entä jos asiavastauksin kaikista postituksen kohdemaista olisi vastattu kiihkotta, asiallisesti ja historiakin huomioiden |E - olisiko näin tämä meneillään oleva konflikti voitu välttää -herää vakava kysymys.

|4 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17300967/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan-vahattelyvirheen-kremlin-kirjeesta - [408|1192]

--

Presidenttimme lausuntoja pidetään kryptisinä .. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d064b499-fb7c-4025-bef7-168c4b93b909  - , otsikoituna näin: "

Niinistön Nato-lausunnoista kritiikkiä: ”Outo ja sekava haastattelu”

", ehkä se johtuu siitä, etteivät kaikki toimittajat ole aivan ajan hermoilla liittyen sellaiseen maailmankuvaan, joka oikeasti vaikuttaa nyt taustalle - ja tuo suuri kuva on vastakkainasettelu idän ja lännen välillä ~  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - [2367], linkin alta löytyy 673 lukijakommenttia - laidasta laitaan, mutta arkikansalaismietteinä - arvo [kaikesta huolimatta] niillekin.

 

..

Suomalaiset ovat olleet lähes 20 vuotta systemaattisesti Natoon liittymistä vastaan |G1- nyt kansakunta käännettiin selälleen - siltaan, painiterminä ilmaisten ---

Suomalaiset kertoivat viimeisessä uskottavassa ja johdattelemattomassa Nato-tutkimuksessa - MTS 11/2021 - toivovansa sotilaspoliittista puolueettomuutta - 53 prosentin voimalla; siis 'yksinkertaisella enemmistöllä'. 

Se, miksi nyt gallup Natosta käänsi kansakunnan selälleen - on paljolti hetken huumaa, perässä hiihtävää sopulointia, kun valtamediamme rummuttamaa |5 voimakkaasti yksipuolista manipulaatiota - maailman tilasta, jossa Venäjästä tehtiin hylkiö, epävaltio, - kaikkea ei voi tähän edes julkistaa, siksi jopa härskiä tuo yksipuolisesti suunnattu informaatiotulva West media trolling manipulation - jopa propaganda |6 ilmiönä on kiihtynyt. 

.

Onko tätä suomalaismedian viljelemää sotapropagandaa Suomessa edes yritetty lähestyä puolueettomana näkökulmana?

--

Tappavien aseiden vienti oli tunnustus omasta suomalaisesta hätiköidyn nykypolitiikan suunnasta, jossa osallistumme kohtalokkaasti lännen etupiiriin |7, joka sinällään varmistui jo joku vuosi sitten eduskunnalta salassa allekirjoitetulla Nato -Isäntämaa pöytäkirjalla |8, jossa ei edes Ruotsin vastaavan pöytäkirjan parlamentaarisen käsittelyn jälkeistä ydinaseiden tuontikieltoa ei suomalaiseen pöytäkirjaan kirjattu!

.

Suomen ei pidä missään olosuhteissa viedä tappavia aseita taistelujen valtaamaan maahan - näin menetimme ideaalin olla puolueeton "hyvien palveluksien tarjoaja -"niinistömäisessä" hengessä! 

https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - , otsikoituna näin: "

Kolme suurta Suomeen – presidentti Sauli Niinistön täyttymys

"]

Aseiden vienti-ilmoitus sotaa käyvälle alueelle oli oikeasti historiallinen, kuten tässä asiassa kokematon PM Marin myös samoin Suomen osaltakin ilmaisi - tosin TP Niinistö vyörytti vastuun Saksan harteille, joka teki myös itselleen historiallisen päätöksen sekaantua asetoimituksin muiden sisäisiin asioihin - ehkä selitteellä, että nyt on kyseessä uhka koko Euroopalle |9 - unohtaen saman tien Venäjän olevan Euroopan suurin valtio - niin asukaslukuna kuin pinta-alana.

 

Saksa kävi aikanaan hyytävän sodan - miljoona uhrein, jonka päättöasema oli Berliini!

Saksa muistaa historiansa, kuten venäläiset jo Neuvostoliiton ajoilta kun vuonna 1941 Saksan kolmas valtakunta johtajansa Adolf Hitlerin johdolla aloitti Operaatio Barbarossan, johon de facto Suomikin osallistui Jatkosotana revanssi- ja uhohengellä suur-suomi ajatuksin, tosin pienen suomalaisvähemmistön osalta.

--

Minne kumarrat ja minne pyllistät?

Puolenvalinta on taitokysymys ja nyt rikottiin paasikivimäinen valtioviisaus osata tunnustaa tosiasiat viisauden aluksi - nyt olemme jo Nato/USA' n etupiirissä, vaikka media rummuttaa Venäjän haluavan Suomea omaan etupiiriinsä!

Olemmeko nyt tekemässä vuoden 1941 suurvirhettä |10, joka maksoi yli 40 000 suomalaissotilaan hengen ja Suomi-neidon oikean käden menetyksen - sotakorvausamputaationa. 

--

Molemmat osapuolet tarvitsevat rauhan - onhan kyseessä kuitenkin slaavilainen yhteenotto - jossa juurisyyt ulottuvat kauas ja vieläkin kauemmaksi - 

 .. aina Kiovan Venäjään |11 asti - unohtamatta aikaväliä 1941-45, jolloin ukrainalaiset kävivät Saksan ikeestä vapauttajansa kimppuun, jopa vieden ukrainalaisia Saksan Waffen-SS -joukkoihin ~ https://de.wikipedia.org/wiki/14._Waffen-Grenadier-Division_der_SS_(galizische_Nr._1) - Täältä juontuvat historialliset syyt Putin käyttämään "natsit" ilmiöön - eläähän Ukrainan länsiosissa voimakas "läntisyys" haluna olla osa länttä mitä Saksa oli II Maailmansodassa - kaikesta huolimatta. 

 

Kiina on ilmoittanut olevansa tarvittaessa "hyvien palveluksien tarjoaja" ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html  -, HS-otteeltaan näin: "HS-ote:

HS 3:35 " ...

Kiinan ulkoministeri: Kiina on valmis toimimaan neuvottelujen välittäjänä

Kiina on valmis toimimaan Ukrainan ja Venäjän neuvottelujen välittäjänä, maan ulkoministeri Wang Yi kertoi ukrainalaiselle kollegalleen Dmytro Kuleballe. Asiasta kertoo The Guardian.

Puhelussaan Wang kertoi Kiinan ”surevan” konfliktin syttymistä ja olevan ”erityisen huolissaan” siviileihin kohdistuvasta vahingosta. Kiinan mukaan aloite puhelulle tuli Kulebalta.

”Ukraina on valmis vahvistamaan viestintäänsä Kiinan kanssa ja odottaa innolla Kiinan roolia välittäjänä, jotta tulitauko saadaan aikaiseksi”, kiinankielisessä koosteessa sanotaan Kuleban sanoneen.

Wang kertoi Kuleballe, että ratkaisevinta on tällä hetkellä estää ”konfliktin laajeneminen tai hallinnasta karkaaminen”. 

... "  -toimittajana Ilmo Ilkka

 

 .. ja voisi toimia välittäjänä tässä "veljessodassa" - slaavien mittelössä, jonka rauha vois hyvinkin toteutua Minsk 3' ssa |12, kunhan hyväksytään perusoikeudet Ukrainan noin 6-8 miljoonaiselle venäläisvähemmistölle, kieleltään, mieleltään ja passiltaan - tarkoittaen muun muassa autonomiaa Donpassin alueelle. Jopa meiltä TP Niinistö oivalsi Minskin sopimuksen merkityksen Kremlille, jo ennen sotilaallisen erikoisoperaation alkamista.

|12 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/93039/eurooppaan-eurooppalainen-rauha-minsk-3  -, otsikoituna näin: "

Eurooppaan eurooppalainen rauha - Minsk 3

"

--

Nyt meillä kansakunta riehaantui voimallisen mediapaatoksen edessä - 

 .. olemme nähneet vuosisadan tykitetyimmän informaatiosodan suomalaisesta mediasta lukijoitaan kohtaan - rajoja ei ole tässä kiihkossa ollut ja ajatteleva ihminen on samalla huomannut sen yksipuolisuuden paatoksen ja poljennon, millä nyt Suomea ajetaan Natoon tehden Venäjästä uhkaa |13 - vaikka mitään uhkaa meille suomalaisille ei ole, varsinkin jos ymmärrämme oman parhaamme olla kansakunnan tahdon mukaisesti sotilaspoliittisesti puolueeton, sekaantumaton ja sotkeutumaton muiden omiin sisäisiin asioihin - 

 .. ja juuri tällä huomaavaisuuden politiikalla takaamme itsellemme rauhan, vakauden ja pysyvyyden - oli ympärillämme millaisia konflikteja tahansa, sillä aina lopulta sodatkin päättyvät ja tarvitaan taho ja pöytä jossa neuvotella rauhassa ilman ulkoisia vaikutteita - 

 

..

EKSTRA

Herää vakava kysymys miten meidän media, poliitikot ja vaikuttajat käsittelivät sotia, joita käytiin kaukana Yhdysvaltojen rajoilta - sotia, joissa oli ja on edelleen yksi yhteinen nimittäjä - Yhdysvallat. 

Näitä sotia voidaan nyt kiihkotta pohtia, noiden sotien ikeeseen joutuneiden valtioiden siviilejä, tapettuja naisia ja lapsia, joita aina vääjäämättä sodissa valitettavasti syntyy - mutta tässä listaa: 

Serbia, Afganistan, Irak, Somalia, Jemen, Mali, Libya ja Syyria. Nyt miettimään millaista uutisvirtaa nuo kymmeniä tuhansia tappaneet sodat aikaansaivat Suomessa, millaisia pakotteita USA' ta kohtaan aseteltiin ja millaisia YK-tuomioita langetettiin ..

.

EKSTRA II

HS: Venäjä on looginen valtio ja sitä on helppo ymmärtää, kunhan ei kuvittele siitä liikaa hyvää, sanoo tutkija

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006084231.html -

...
Ilkka Luoma 26.4.2019 - 19:56:

Tämä asiantuntijakirjoitus on oiva esimerkki kuinka Venäjä asemoidaan väärään kontekstiin ja kuinka sen ideologiaa ja toimintatapoja yksipuolistetaan. Tätä menetelmää kutsutaan West trolling manipulation -ilmiöksi. Aivan ensimmäiseksi Venäjän turvallisuus-, aseteknologia- ja sotilasvoima-asioiden osalta se on asemoitava Yhdysvaltoja kohtaan - eikä edes vastaan. Venäjä olisi halunnut toimia yhdessä siten, ettei sitä painosteta omalta linjaltaan, eikä sitä kohden lähestytä sotilasliittoasioissa, kuten nyt Naton laajenemisella on tehty.

Toisekseen teksti on läntinen versio maailmanselityksestä. Länsi edustaa maailmastamme, missä elämme reilua 20 prosenttia maapalloväestöstä. Loppuosa vajaa 80 prosenttia on (aivan) erilaisissa yhteiskuntajärjestyksissä. Tänään Kiina on maailman suurin kansantalous (bkt/PPP). Venäjä taas on maailman suurin raaka-aineiden kuin energian lähde - unohtamatta huomista ravintotuotantoa, sen suuren käyttökelpoisen peltopinta-alan vuoksi.

Länsi ei ole enää maailmannapa ja määrityksien keskipiste. Kiina on jo omansa ja sen yhteiskuntajärjestys on kohta vientituote. Lännen olisi viisasta yhteistyökykyistyä sen sijasta, että se koettaa tuolla reilu 20 prosentin osuudellaan manipuloida ja valtahegemonisoida rooliansa maailman päättäjäksi.

Venäjä on omansa, ja on mahdollisuus, että se nousee Kiinan vierelle omaksuen tapansa suhteutuksen kiinalaiseen tapaan nähdä maailmaa. Kiina rahoittaa, tuotekehitystä ja rakentaa verkostoaan - kaikkialle ja siinä Venäjä ylivertaisena raaka-ainelähteenä on mahdollinen yhteistyökumppani.

Venäjää osoiteltiin sotimisellaan ja samalla unohdettiin nykyajan maailman sotivin valtio - Yhdysvallat. Syyria mainittiin ja samalla unohdettiin, että ulkoisista voimista US oli se joka aloitti sisääntunkeutumisen - jo v 2013, USAF pommitukset alkoivat 2014 - ilman mitään mandaattia. Venäjä sentään kutsuttiin Syyriaan sen laillisen hallinnon toimesta. US hyökkäsi Irakiin 2003 - jälleen ilman kansainvälisen yhteisön mandaattia.

 

.. 

EKSTRA III

Oiva esimerkki median paatoksellisuudesta, yllättävyydestä ja Venäjän suoranaisen vihan luonnista!

"

Kommentti: Onko Suomikin Putinille vain ”Leninin virhe” – ja itäraja liian lähellä Viipurin piirin uusia strategisia energia­kohteita?

"

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008641361.html  - asialla IS-toimittaja Arja Paananen

Olisiko tämä jo raskasta West media trolling propaganda - ilmiötä?

..

 

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...