rajat%20kiinni%20eu.jpg

Kuva ~ https://www.suomenuutiset.fi/ps-nuoret-euroopan-rajat-kiinni-monen-viattoman-ihmiset-tulee-viela-kuolla/ - 

 

...

HS   [FB]

Epidemiakaan ei edistä EU:ssa talouspolitiikan yhteistyötä

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006455443.html  - 

..

Ilkka Luoma 28.3.2020 - 10:06
EU ei ole kansallisesti yhtenevä toiminta-alue. EU on puolivapaaehtoisin huokutteluin tehty suureksi, jotta se pärjäisi kolmen suuren joukossa - tarkoittaen Kiinaa, Yhdysvaltoja ja Venäjää.

EU on kuitenkin eurooppalainen alue, josta haetaan - luottaen - yli rajojen voimaan, kun talous saadaan yhtenäistymään - suurempien rahavirroilla, mutta niiden de facto "käskyvallalla".

EU ei ole ainoa eurooppalaisuus. EU' n ulkopuolelle jää Euroopan suurin väestökeskittymä - Venäjä ja osa eurooppalaisista valtioista - ehkä vaikuttavimmin Norja ja Sveitsi, jotka eivät EU' hun oman itsellisyyden ja vahvuuden vuoksi halunneet liittyä. Nyt tosin yksi suuri eurooppalainen perusvoima - Englanti erosi EU' sta.

Nyt, kun kansalliset voimat heräävät, on niitä väkevöittämässä tarve omiin kansallisiin asioihin ja niiden omaehtoisiin päätösprosesseihin. Kun tosi on kyseessä - niin valtiot, joilla vielä itsenäisyyden rippeitä on olemassa - kääntyvät omavaraisuuden pyrkyyn ja kykyyn tehdä omista asioista omat päätökset.

Nyt on kyse tulonjaosta. EU' ssa on väkivahva Saksa, jonka lähihistoriasta löytyy uskomaton kyky sietää epätoivoisia aikoja (1943-45). Saksa on EU' n vankka talousveturi, ja sen kukkarolle mieluusti käydään - vaikkapa yhteistakauksellisilla "koronabondeilla".

Mutta! Nyt euromaiden avuksi kiiruhtaa EKP - Euroopan Keskuspankki, jolla on euron hallinta ja omistus - hyvinkin itsenäisesti. US FED toteutti jo kuuluisan helikopterirahan - ilmaisia shekkejä suoraan kansalaisille - toivotaan kohdistuvan kansalaiskulutukseen.

Ehkä EKP turvautuu samaan, sillä tuolloin ei tarvita yhteisvastuullisuutta!

Ei tarvita vastuullisuutta lainkaan, sillä tuo EKP' n tukiraha, vaikkapa helikopteroituna on biologisesti tarkasteltuna katteetonta ja vaarana ylikopteroinnista olisi Saksan pelkäämä hyperinflaatio, jossa kallein postimerkki maksoi 1929 noin 200 miljardia Saksan markkaa - siis rahalla ei oikeastan saanut "mitään" - silti kansa eli ja kuoli.

Rajat menivät ja menevät kiinni
.
 
 
.
BLOG EKSTRA ||  [TIEDE]
..
Ilkka Luoman HS-kommenttikirjoitukset - päivittäin - täältä.
 
ILU_hymy.jpg
 
 
    *
   19|MUISTO|94
...