ydinaseet.jpg

 

Maailma kohisee, tai ainakin suomalainen media kihisee – Venäjä on jälleen esittänyt aggressioita. Krim [1, Mustameri ja Kertsinsalmi [2 – siltoineen, ovat tapetilla ja syylliseksi uuteen uhkaan saadaan lähes automaattisesti Venäjä, tutkimatta sen tarkemmin syitä syviä kuin syyn ja seurauksen lakejakaan [3.

 

Tapaus kirvoitti Helsingin Sanomat kirjoittamaan tekstin [4, jossa pohdittiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaikeaa suhdetta.

 

Katsoessamme suurta maailmankuvaa, on meidän otettava kartalle Kiina, joka on jo nyt kasvanut taloudeltaan maailman suurimmaksi [5. Kiina on myös hiljaisesti voimistunut asevoimaltaan US' n ja Venäjän kantaan – ei tuhon laajuudessa, vaan tarkkuudessa ---

 

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005912773.html -

Putin arvioi suhteiden paranevan Trumpin toisella presidenttikaudella – Mistä Venäjä haluaa puhua Trumpin ja Putinin loppuviikon tapaamisessa?

 

Ilkka Luoma kommentti 27.11.2018 – 9:20:

 

US pr. Donald Trumpin ja Venäjän pr. Vladimir Putinin yhteistanssi, välillä harha-askelin on pragmaattisuuden huippu. Trump on realisti ja diilimies. Trump tietää vähän, mutta kuitenkin merkittävimmät asiat.

 

Venäjä on maailman suurin pinta-alavaltio, ja se tarkoittaa samalla suurinta raaka-ainelähdettä maailmassa. Markkinatalous taas Yhdysvalloista tarvitsee kuluttajia ja tuotanto kulutustavaroille raaka-aineita ja energiaa. Yksinkertaista, mutta Trumpille se merkitsee diilejä.

Tanssissa on myös kolmas salaperäinen, ja lännelle vaikeasti ymmärrettävä Kiina [5, jolla on pelin jokerikortti. Kiinan pr. Xi Jinping on arvoitus, joka ratkaisee pelin, sillä maailma elää Kiinan vuosisataa - edellinen oli USA' n. Kumman puolelle lopulta Kiina asettuu, ratkaisee tanssin lopputuloksen. Vallitseva käsitys on, että Kiina haluaa Venäjän; samasta syystä kuin US, siis raaka-aineet.

Meidän presidentti Sauli Niinistö on tavannut läheisesti kaikki edellä mainitut kolme suurvaltapresidenttiä. Niinistö tarjoaa kolmen suurvaltapelille korttipöydän. Tuo korttipöytä voi olla katettuna Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä Rovaniemellä! [6 Suomella on näin superdiili käsissään, arvellaan "piireissä".

Koko suurvaltatanssin ratkaisee voima ja sen käytön tunne (uhkaominaisuuden hallinta) - unohtamatta sen taitavaa käsittelyä. Kiina on jo kolmas ydinasesuurvalta - kuitenkin se pienin niistä, mutta puhutaan moderneimmista tekniikoista. Trumpin pahin aavistus on Kiinan ja Venäjän liitto, sillä se kaataa lopullisesti US-maailmanpoliisiroolin [7.

Suurvaltatanssissa on myös seinäruusu, se on Euroopan Unioni [8. EU' lle ei ole korttipöydässä tuolia, koska EU' lla ei ole todellista presidenttiä henkilöitymänä [9.

Eurooppalaisuudella olisi piilotettu ässäkortti, jota ei ymmärretä esittää, ja se olisi yhteiseurooppalainen kauppa- ja turvallisuusajattelu, jossa Venäjä olisi sen kiinteä osa [0. Putin oivaltaa tämän, sillä hän on opiskellut maantiedettä ja huomannut Euroopan alkavan idästä Ural-vuoristosta.

 

Viitteet:

 

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html -

 

[2 Tilanne on uusi, sillä nyt vastakkain on virallisestikin kaksi valtiota – Venäjän ja Ukrainan yhteenotosta voi seurata mitä vain

 

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 13:36:

Tilanteen "sotaistuminen" voi tapahtua vain USA' n mukaan tulolla. Yhdysvalloilla on toinen yhtä etäinen kriisiehdokas - Etelä-Kiinan meri, jossa kaukaa kotirannoilta US on mahdollisesti "napit vastakkain" Kiinan kanssa. Se tiedetään, että Venäjä, se maailman toinen ydinasesuurvalta pelaa ilmeisesti kriisin sattuessa Kiinan puolella (?) ...

Näin muodoin US ei pysty muiden sotatantereidensa (Afganistan ja Syyria) lisäksi ottamaan kahta uutta "rintamaa", joissa sotilaallisesti olisivat niin Kiina kuin Venäjä amerikkalaisia vastassa. Nyt käydään informaatiovirrassa vastakkainasettelua idän ja lännen välillä. Olisiko Helsingin hengestä tässä nyt apua?

 

[3 Venäjä lyö Ukrainaa heikkoihin kohtiin ja rakentelee itselleen omaa sisämerta

 

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 22:05:

Krimin tataareja edustavat ääritoimijat ovat pidemmän aikaa lietsoneet uuden vasta valmistuneen Kertsinsalmen sillan tuhoamista - ainakin puheiden ja retoriikan tasolla. Jossain muualla uhkaava retoriikka on mahdollistanut asioihin puuttumisen, jopa konkreettisesti. Nyt on selkeää, että Venäjä on herkistynyt jokaisesta vieraan laivan purjehduksesta sillan ali ... Asioilla on aina useita näkökulmia! Tämä on yksi, johon aiempi HS-juttu jo ottikin kantaa. [24]

 

[5

[6

[7

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/valta-on-silmiinpistv-george-w-bush.html -

...

698d51a19d8a121ce581499d7b701668.png[0. 120 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen puolustus sisältää alueen Uralille saakka” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – alta ORIG 22.05.2015                                                                                                                                         ..

698d51a19d8a121ce581499d7b701668.png[0. 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta ORIG 06.08.2013 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 184972

 

DOC kolme_suurta_27112018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27112018

 

638_5374 – 16:36_17:28 - KS05