[4832 | ed. 7 pv]

sanna%20vaalit%202015.jpg

Kuva: ~ https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/pirkanmaa/ehdokkaat?empa=2 -

 

Sannan vaalilupaukset vuonna 2015:

  1. Haluan muuttaa talouspolitiikan linjaa työllisyyttä tukevaksi.
  2. Haluan kaventaa ihmisten välisiä tulo- ja hyvinvointieroja.
  3. Haluan edistää kestävää ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa.

...

HS https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006652451.html - 

 

Lukijakommentti IJL 1&2

Yhteinen jäälautta sulaa meidän kaikkien alta pois – mutta Maapallo on yhteinen |*

 Pitää täysin paikkansa, olemme samalla jäälautalla, joka sulaa pois altamme - silti olemme samalla Pallolla ja toimeen tulisi tulla

1 - Meille on syntynyt de facto, jossa toisilla menee hyvin, potrasti - ollaan tutkitusti onnellisia sekä "kaikkea on ja rahakin riittää" -mukailtuna tunnetusta kauppaketjumainoksesta.

Mutta arkitodellisuus on aivan jotain muuta - Suomessa on muun muassa noin 700 000 eläkeläistä -alle 850 euron kuukausiostovoimalla - 'kaikkea edelleen on, mutta rahakaan ei riitä'. Eli ollaan kuilun partaalla - osalla menee hyvin ja osalla entistä huonommin.

PM Sanna Marin uskaltaa nostaa oikeudenmukaisuuden pöydälle - kaikkien tarkasteluun; hymistelyn aika on ohi. On aika katsoa todellisuutta silmiin. Media tuo kirkkaasti esille valtavan tuloeron, kasvavan työttömyyden ja hyvin merkittävän Elämän yksilötasoisen terveyseron - unohtamatta ongelmia, jotka kohtaantuvat jo kouluissa - Miksi?

 

Juuri siksi, mihin Sanna viittaa - on pudokkaita, ja mistä nämä pudokkaat ilmestyvät?

Elämä, työ ja mahdollisuus kohtuulliseen Eloon on jakaumaltaan vino - hyvin vino. Lamassa suurimmat kärsijät ovat "lattioilla", tovereiden seassa, joilla ei ole varmuusvarastoja, kun taas monilla "hyvin menevillä" on varantoja, joita käyttää, kun tulovirrat katkeavat. Joskus herää kysymys miten nuo varmuusvarannot on tienattu.

 

Suomessa menee kuitenkin keskimäärin hyvin -jopa paremmin kuin lähes kaikilla muilla täällä Pallollamme

Silti meidän Suomen sisäiset erot ovat revenneet ja nyt puhutaan Marinin oleellisimmasta tekijästä - yhteiskuntavastuusta ja sen ulottamisesta myös yrityksiin.

Tosin meillä on osakeyhtiölaki, joka määrittää omistajat päällimmäiseksi - heidän osingot ovat tänään "valtion erityisessä suojeluksessa" - ja tähän koko kansaa ajatteleva ja huolehtiva Marin nyt keskittää sanansa. Silti yrityksistä pidetään "hädässä" huoli. Sanna on siis avannut pelin aivan uudelle keskustelulle >

.

|* HS: ” Sanna Marin ja työnantajat istuvat samalla jäälautalla, ja nyt pitäisi etsiä ratkaisuja eikä riidellä

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006652451.html  –

.

Yhteiskuntavastuu - sen tulee ulottua kaikilta kaikille - jo vanhan sanonnan mukaan "kaikkihan vaikuttaa kaikkeen"

2 - Onkin PM Sanna Marinilta rohkeaa nostaa julkisuuteen uusajattelu - vastuusta miten Eletään yhteisössä, joka käy kohden paljon vaikeampia aikoja kuin vain Korona ja Covid19-sairaus - me lähestymme biosfäärillistä romahdusmahdollisuutta, Elomme kokonaisvaltaista kaventumista, joka taas tuottaa aivan uusia meille tuntemattomia ongelmia - paljolti myös omien ihmiskohtaisten toimintavirheidemme vuoksi.

 

PM Marin haluaa puhua nyt, kun on vielä mahdollisuus

Me emme voi kasvaa kasvua kasvulle. Me emme voi Elää kasvuhokemassa, repeävissä tulo- ja ostovoimaeroissa - emmekä voi kuorruttaa enää enempää luonnottomaksi pöyhkeytynyttä näyttö- ja vertailutaloutta.

On vastuun aika ja tämä vastuu kohdistuu kaikkiin - yrityksiin, yrittäjiin, tovereihin ja lopulta meihin kuluttajiin, joita olemme kaikki - aivan kaikki. On vähentämisen aika ["30"]|** ja se on sitä vastuunkantoa.

|** ~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2020/09/hs-luonto-voi-olla-liittolaisemme-oletko-mukana -

 

Kun valtio kaventaa toimeliaisuutta, se korvaa sen pääsääntöisesti, kuten nyt voimallisen valtiovelkaantumisen myötä tapahtuukin; on otettu velkaa, jota ei saateta maksaa koskaan kokonaan pois (?)|***

|*** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/raha-on-ostovoimaa-maailmassamme.html -

 

Valtiovelkaantumisenkin osalta NNV-hallitus PM Marinin johdolla kantaa vastuuta

Sanna ymmärtää työn järjestämisen, mutta ymmärtää myös tulontekijöiden kokonaisvaltaisen merkityksen - ja haluaa keskustelun uudesta tulonjaosta, jossa kannetaan vastuuta "lattioilta norsunluutorneihin".

 

Kun menee hyvin - kaikki hyötyvät ja kun menee huonosti - kaikki osallistuvat talkoisiin

BtwVoisiko Sanna puolestansa nyt alentaa omaa ja ministereidensä palkkoja - meille malliksi ja vastuunkantamisen konkreettisuuden osoitukseksi?

.

Pelastaaksemme meitä kaikkia Elättävän luontobiologian - meidän on vähennettävä kulutustamme keskimäärin 30 prosenttia - oikeudenmukaisesti ja tasa-arvopyrkimystä noudattaen. Toiset enemmän ja toiset vähemmän - tätä voisi kutsua yhteiskuntavastuuksi itse Elämälle. e

.

EKSTRA – Kansalaiskeskustelua PM Sanna Marinin NNV-hallituksesta

https://www.tiede.fi/keskustelu/83997/sdp-n-sanna-marin-keskustan-katri-kulmuni-tulevaisuus-suomessa-nyt?changed=1601444707 - [102|209]

 

Ilkka Luoma

 

.

Lähetetty sähköpostitse:

Vastaanottaja[email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] 

Kopio: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] 

.

 

 

.

         Ilkka Luoma

ILU_hymy.jpg

  BLOG | HS-kommentit

...

PS. Ylläoleva kirjoitus on allekirjoittaneen oma henkilökohtainen kannanotto ja ei edusta muilta kuin ympäristöarvoiltaan lähetysosoitteen – Ympäristöteollisuusyhdistys ry’ n [~ https://www.ympäristöteollisuus.fi -] näkökulmia tai tavoitteita.