1065.

etyk.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/20/helsingin-henki-ja-rikkiammuttu-etyk-sopimus - otsikolla:

"

Helsingin henki ja rikkiammuttu Etyk-sopimus

"

 

***

 

 

..

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

02.12.2021 - 08:56

 

Halu olla 'pöydän kattaja ja hyvien palveluksien tarjoaja'|1 -edellyttää ehdotonta puolueettomuutta idän ja lännen välille!

Mediasta kuultuna: HS-linkki* https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008443394.html - otsikoituna: "Ulkoministeri Haavisto: Suomesta Etyjin puheen­johtaja­maa vuonna 2025 – ”Emme ajattele, että se on samppanja­lasien kiillotus­vuosi”".

*Tasapuolisuuden nimissä tässä Yle https://yle.fi/uutiset/3-12210946 . Yle-ingressi: "Vuonna 2025 tulee kuluneeksi 50 vuotta Helsingin turvallisuus- ja yhteistyökonferenssista, joka loi pohjan nykyiselle Ety-järjestölle."

.
Eikä vain puolueettomuus, vaan diplomaattinen sekaantumattomuus ja puuttumattomuus vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Tässä on meidän erinomaisille 'TP Niinistö & UM Haavisto ponnistuksille' tärkeä opinkappale, jos haluaa, että katettu pöytä on kiinnostava ja hyvien palveluksien tarve aidosti haluttava.

..
Suomi sijaitsee harvinaisen tärkeillä maantieteen koordinaateilla -

.. olemme aivan tuon itäisen naapurin - ydinasesuurvalta Venäjän - vieressä ja erityisesti Pietarin ja Kuolan niemimaan kupeessa. Ei kahta sanaa - Venäjä puolustaa näitä kahta aluetta "henkeen ja vereen", sillä Pietaria kulminoi venäläinen historia ja Kuolaan maailmallisen suurydinsodan uhka- ja estojärjestelmät |2.

Pyrkimykset saavuttaa presidentti Urho Kekkosen huippuhetkelle - vuodelta 1975 (ETYK-Juhlakokous |3) on suotuisa jatko, jolle on kaikki onnistumisen edellytykset olemassa, mutta nyt Suomen, suomalaisen poliittisen eliitin kuin valtioneuvoston ja eduskunnan on omaksuttava aivan uusi näköala - maailmallisuuteen.Me emme voi Suomesta liputtaa maailmallista vähemmistöisyyttä -

.. oli sitten sen ideaalit kuinka kauniita tahansa, kun toteutus on tänään vielä kapaloissaan |4, mutta kehityskelpoisella arvojanalla. Meidän on opittava maailmallisuutta laajemmin - on huomattava, että maailman enemmistöisyys asuu aivan muualle kuin EU-Euroopan ideaalissa, vaikka tavoitteena se onkin rohkaiseva ja varsinkin Kiinaa kiinnostava!

--
TP Sauli Niinistö toivoo saavansa äänensä kuuluville -

.. ja tänään sitä "suurien keskuudessa kuunnellaan jo korva tarkkana" - [ 2018 https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - 98] erityisesti kolmen suuren keskuudessa:

Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat ja kaikkien näiden presidenttien tahoilta! |5

- US' n osalta täyttä varmuutta kolmen suuren + kehysvaltiot "kättä päälle" -lausumiin ei ole täyttä tietoa, sillä US haluaa ylläpitää viime vuosisadalla hankkimaansa maailmanpoliisiroolia yllä - asein, kaupalla ja uhkaus-pakottein.

Tähän yksinapaisuuden kujanjuoksuun ei enää Kiina maailman suurimpana taloutena lähde |6. Voimme suurella varmuudella todeta, että Moskova ja Kreml tukee tätä Kiinan uutta normaalia, jossa maailman moninapaistuu |7.UM Pekka Haavisto komppaa hienosti presidenttinsä tahtoa

Pekka edustaa uutta maltillista vihreyttä (pitäisikö terävöittää?) ja Sauli taas omaksuu vastuuiällä huomista vihreästi tervettä maailmaa lapsiemme vuoksi - on tehtävä muutakin ympäristön eteen kuin vain puhua.TP & UM ovat siis oikealla linjalla

[ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/um-pekka-haavisto-natoon-kuultavaksi-ei.html - ] - tosin IS-toimittaja Timo Haapala näkee tilanteen näin: "Kommentti: Onko Sanna Marin' in hallitus tietoisesti unohtanut Sauli Niinistön aloitteen huippu­kokouksesta? Passiivisuus ihmetyttää" https://www.is.fi/politiikka/art-2000008443274.html -

Maailma on ajautunut tietoisesti tai tilanteen tahdittamana vahvaan vastakkain asettumisen henkeen - ja juuri idän ja lännen välisesti.

Voimme vakuuttavasti puhua voimallisesta propagandasta ja manipulaatiosta - niin lännen kuin idän osalta.Maailmamme on jakautunut nyt huolestuttavasti ja tässä on Suomen paikka -

.. sotilaspoliittisesti puolueettomana valtiona täältä idän ja lännen vedenjakajalta. Kansakuntamme komppaa nyt täysillä TP & UM akselia, tehkää se - Helsingin henkeä - diplomatialla sekaantumatta lännenkään manipulaatioon ja yksipuolisjargoniaan. Annetaan arvo mielipiteille, moniarvoisuudelle ja tunnustetaan, ettei maailma ole valmis, eikä siksi tulekaan - oman intomme myötä saada aina vaan lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä >..
PS. Kansa vastustus on kivenkova ja pitkäjänteinen! ... Yle-ote: " ... Sotilasliitto Naton jäsenyyden kannatus on hieman edellisistä vuosista kasvanut, jäseneksi pyrkimistä kannattaa 24 prosenttia vastaajista. Puolet (51 prosenttia) on kuitenkin yhä Nato-jäsenyyden hakemista vastaan. ... " - koko teksti löytyy täältä https://yle.fi/uutiset/3-12211555 -

 

..

Viitteet ja linkit

 

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html - 

|2

|3

|4

|5 2018 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - 98

|6

|7

|8

|9

 

..

Facebook-ote: " ... Herra X - aikanaan USA vaati jopa III-Maailmansodan uhalla punaista viivaa kauemmaksi Kuubasta, muistatko 1960-luvulta? Muistathan myös, että Venäjä tietää Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta sen, ettei siinä ole ydinaseiden tuontikieltoa Suomeen - Ruotsihan vaati omaan pöytäkirjaansa tuon ydinaseiden tuontikiellon - parlamentaarisessa käsittelyssä. Suomessa ei pöytäkirjasta käyty parlamentaarista keskustelua ... "

 

-kommentointi kirposi tämän HS-otsikon myötä

"

Venäjä yrittää rakentaa uhkailulla etupiiriä, mutta Suomi tekee omat valintansa itse

 

" - HS-juttu linkin ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008448107.html - alta.

 

 

..

232  SUOMI24  380   |  TIEDE  | 

...
48566

 

 

.

 

2

 

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

02.12.2021 - 09:43

 

 

Ympäristömme, joka Elättää meidät kaikki - ei kestä suursotia

Suurin oivallus syntyy sieltä missä estetään sota. Ydinsota veisi meidät pakkasyöhön - siksi paljon ydinmateriaalia on liian monien käytössä. Onkin aika kutsua Eurooppa, ydinasevaltiot ja merkittävät päättäjät idästä - yhteen pöytään tunnustamaan tosiasiat, joista kumpuaa viisaus koko biologisele Elämälle.Lopetetaan vastakkain asettelu
[2018 https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 673|1963] -

.. ja näytetään mallia täältä Euroopan peräpussista - niemimaltamme, joka on yksi jatka jättiläismäiselle asian mantereelle. Tunnustetaan suuruudet, vaikuttavuudet ja sen mukaiset vastuut - historiaa unohtamatta. Emme tarvitse maailmanpoliisia, sen aika on ohi.

Suomi on juuri sopivan pieni, ja ihanteellisella maantieteellä olla idän ja lännen vedenjakajalla - ymmärtäen aatteiden, ideologioiden kuin yhteiskuntatapojen erilaisuus. Maailma ei ole lännen eikä idän - se on biologinen maailma joka ei tunnusta rajoja, vaikka reviirit hallitseekin hyvin.Presidentti Kekkonen kääntyilee jo 'kesken jääneen viillon alla'-

.. siksi hienosti TP Niinistö on "hyvien palveluksien" asiaansa ajanut, hänet suoraan toiselle kaudelle valinneen kansakunnan ystävällisen ohjauksen tahdittamana.

--
Päätössanoiksi sopii TP Sauli Niinistön tunnustus suomalaisuudestaan,

.. siksi herkästi hän on oivaltanut kansakuntamme tahdon olla liittymättä lännen sotakoneeseen - Natoon. Tämän kansakunnan hyve ja kansanviisaus on paras henkivakuutuksemme ja se noteerataan kauskantoisesti maailman suurimpien vaikuttajien joukoista.

Eurooppalainen rauha saavutetaan juuri Venäjän ja Saksan kanssa - yhdessä |8 - ja turvatakuut tulevat yllättäen Kiinasta, joka haluaa ulottaa kokonsa puitteista maailmallisia kauppareittejä - ehkä yllättäen meille - jo luovutettuun "oikeaan käsivarteen" - Liinahamariin |9 - Kremlin sen hyväksyen ja vuokratessa meille ratapohjan Saimaan kanavan tavoin.

..
Nytkin viisaus on tosiasioiden tunnustamisessa.
 


e