us1.jpg

Amerikkalaista kansallistuntoa ylläpidetään Vapauden puolesta kaatuneiden muistoista

 

US-presidentti Donald Trump tuli, näki, koki, uhkaili ja lähti Euroopan retkeltään kotiin Yhdysvaltoihin, josta olisi tehtävä Trumpin sanoin noitavainojen alta jälleen The Great. Se onnistuukin, kun keskitytään omiin asioihin, omaan maahan, omiin kansalaisiin ja omaan sisäiseen osaamiseen *.

 

Elimme 100 vuotta amerikkalaista hegemoniaa valtiosta, jonka juuret ovat Euroopasta, Afrikasta ja Uuden mantereen saarivaltioista – latinojen määrä Yhdysvalloissa kasvaa nopeimmin.

 

Trumpin on mietittävä kohta muutakin kuin valkoista lähtökohtaansa, joka kasvatti vaurautensa myös mustilla, joita rahdattiin orjiksi miljoonittain [1 – ja tämän ollen edelleen sisäisen vastakkainasettelun ydin – aikanaan jo 1960-luvulla tapetun Martin Luther Kingin unelmasta huolimatta [2.

 

 

Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse sota- ja taisteluvoimansa – tästä Helsingin Sanomat analysoi tekstissään ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005765283.html - , joka otsikoitui näin:

 

Trump ei ole yksin mielipiteidensä kanssa

 

Lukijakommentti ylläolevaan - Ilkka Luoma 22.7.2018 - 2:48

US tuli Euroopan melskeisiin, kun käytiin I Maailmansotaa, olihan niin monien valkoisten amerikkalaisten sukujuuret valkoisessa Euroopassa. Tehtiin siis amerikkalainen ristiretki.

Eurooppalaiset aloittivat Saksan johdolla myös II Maailmansodan, josta US halusi pysyä erossa. Saksa mahtipontisesti julisti sodan USA' lle korostaakseen akselivaltojen yhtenäisyyttä - akselin pää oli kaukana Japanissa, joka oli aloittanut Tyynen valtameren sodan hyökkäämällä USA' n Pearl Harbour' iin joulukuussa 1941. Näin US joutui puoliväkisin mukaan II Maailmansotaan, myös Euroopan osalta. Tehtiin siis toinen ristiretki.

Tuon II suursodan osalta oli vain kaksi todellista voittajaa - USA ja Neuvostoliitto. Näin alkoi kilpajuoksu maailman hallinnasta näiden kahden välillä, Eurooppakin jaettiin, kuten Korean niemimaa, jo vuonna 1945 [3.

US holhosi omaansa rahalla, ja politiikalla sekä aseilla - jopa ydinaseilla, niiden ollessa yhä Euroopassa. US jäi turvaamaan Länsi-Eurooppaa kommunismin pelolta – syntyi maccarthyismi [4.

 

Kommunismi ei levinnyt ja Neuvostoliittokin romahti, silti venäläiset jäivät, mutta US holhous sotilaallisesti jatkui – kuten Korean niemimaalla, Afganistanissa, Irakissa …

EU (EY ja sitä ennen EEC) kasvoi taloudellisesti US-ydinasesateenvarjon suojissa, kasvoi taloudessa yli Yhdysvaltojen, ja jätti sota- ja taisteluvarustelut tarpeettomina tekemättä, venäläistenkin aseet ruostuivat varastoihinsa – elettiin tai harjoiteltiin liennytystä käytännön tasolla. Huomattiin taas, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka.

US hoiti taistelemiset ja sodat, tosin muutamat eurooppalaiset Nato-valtioiden edustajat kävivät amerikkalaisten kanssa pommitusten tiellä vieraissa maissa luvalla ja luvatta. Suomestakin aiempi ulkoministeri Alexander Stubb katui, kun ei osallistunut Libyan pommitustalkoisiin [5.

Nyt US-presidentti Trump heristää sormeaan: "Hoitakaa paremmin omaa rahaa käyttämällä omaa taistelukykyänne, emme enää sijoita rahaa vierihoitoon" -osapuilleen näin Trump totesi, uhkaillen erolla jopa Natosta.

Taloudellisesti läntinen Eurooppa lihoi käkenä toisen pesästä, sotavarustelut oli unohdettu amerikkalaisille, sillä Euroopassa ei ollut sitä uhkaavaa sotimisen vaaraa enää idästä kommunismina. Päivänvastoin tehtiin yhteistoimintaa Saksan ”schröderiläisenä” aikakausitoimintana – muun muassa Nord Stream 1 kaasuputki suoraan Venäjältä Saksaan – ohi kiristelevän Ukrainan.

Eurooppalaisten on nyt tultava toimeen omillaan, voimme sanoa Good Bye! amerikkalaisille sota- ja taisteluvoimille Euroopassa. Näin parannamme eurooppalaista rauhankehitystä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa [6.

Edellinenkin eurooppalaisten suursota aloitettiin lännestä itään - Saksan hävitessä sen pohjaan saakka. Saksalainen on oppinut läksynsä, nyt se käy kauppaa ja kaasu virtaa, mutta idästä länteen - ilman sotaa.

 

 

us3.jpg

…Näitä sinkkiarkkuja tuotiin Vietnamista yli 50 000 kappaletta **

 

Entä nyt, kun eurooppalaiset huomaavat jälleen maanosansa jatkuvan kauas Venäjän Uralille saakka?

[ … tosin kaukaa Aasiasta saatetaan nähdä Aasian jatkuvan suurmantereena eräälle pienelle niemelle, jota Länsi-Euroopaksi kutsutaan … ]

 

Venäjä taas on mielellään viestinyt rooliaan sulkuna Aasiasta tuleville laumoille, ollen eurooppalaisuuden rajamaa, joka valvoo valkoista kulttuurietua – Aasian värikulttuureja vastaan.

 

Tänään on tilanne erityisen kiintoisa, sillä Aasiassa on maailman väkilukuenemmistö ja sieltä löytyy jo maailman suurin talous, joka vain kasvaa, kasvaa ja kasvaa – ettei vain liiaksi? [7. Elämme kiinalaisten vuosisataa [Kuva 3.].

 

...

Presidentti Trumpin todellinen The Great -vastus on kauppakansa Kiina, joka ei niinkään sodi, vaan tekee kauppaa puuttumatta muiden ulkoisten sisäisiin asioihin. Kiina ei ota kauppasuhteissa kantaa kauppakumppaninsa yhteiskuntapolitiikkaan, kulttuuriin, kieleen tai muuhunkaan tapaelämään, kunhan se ei sodi kiinalaisia vastaan heidän omalle maalleen.

 

 

Trump tarvitsee Venäjän presidentti Vladimir Putinin

 

Trumpille on tärkeämpää kokonaisvaltaisuuden nimissä Venäjä kuin EU – Venäjä on maailman raaka-aineaitta, ja Kiina ei saa päästä noihin varantoihin valtatekijänä käsiksi. Näin onkin helposti nähtävissä, että Vladimir Putin' lla on kuninkaat käsissään – tosin Kiinan presidentti Xi Jinping' llä on ässät, kaikki neljä:

 

a] Maailman suurin sisämarkkina – potentiaalina

b] Maailman suurin tuotantokoneisto

c] Maailman levinnein ja laajin kaupankäyntiverkosto

d] Maailman potentiaalisin tuotekehityskoneisto – ”yhden käskylauseen alta” [8.

 

us2.jpg

Vetääkö nyt Trump amerikkalaiset taistelupanssarit pois Euroopasta?

 

 

Viitteet:

[1 Erik Dammann ”Tulevaisuus käsissämme” -Otava 1981 – ISBN 951-1-06126-7.

[2 ”I have a dream” - … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/i-have-a-dream-tasta-king-unelmoi-50-vuotta-sitten/2340906#gs.sRHt0_U -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/korean-niemimaalla-uho-ja-sapelit.html -

[4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -

[5 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykypaiva-stubb-katuu-jattaytymista-libya-operaatiosta/1939990#gs.KWNlqKk -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/06/eurooppalainen-turvallisuusajattelu.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/kiinalainen-juttu.html -

 

 

...

EKSTRA

Miksi Venäjää ja venäläisiä parjataan niin voimakkaasti – onko tosiaan lännenmiehen media kauhukivuissaan nähnyt kristallipallostaan oman uuden ajan ristiretkensä, jossa nostetaan otsikoihin päivästä toiseen idän ja lännen vastakkainasettelua, otamme esimerkin HS' sta ~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005764687.html - , joka on otsikoitu näin:

 

Venäjän näyteikkuna kehuttuna kisajärjestäjänä sulkeutuu – ennen seuraavia kisoja on selvitettävä dopingsotkut: ”Siinä on selvästi kahdet kasvot”

Lukijakommentti ylläolevaan - Ilkka Luoma 21.7.2018 - 12:23

Mistä muusta maailman valtiosta saadaan näin paljon mediatoistoa negatiivisina esille nostoina kuin Venäjästä? Vaikka uutiskirje olisi faktana hyvinkin positiivista, niin Venäjän (myös Kiinan) kyseessä ollen saadaan sekaan aina jotain pahaa, ilkeää tai muutoin epämiellyttävää. Mistä tämä toistuva ronkkiminen – lopulta kaaostaminen johtuu?

Krimin tilanne saa eniten toistoja, jopa Suomessa – huomauttelulla, ettei vain unohdu. Jos taas olisi kyse muiden valtioiden vääristä teoista, esimerkiksi US ja Syyria, niihinkin saadaan upotettua Venäjä - jotenkin syyllisenä, vaikka Syyrian kriisiin US oli ensimmäinen ulkoinen valtio, joka ilman mitään mandaattia sekaantui vieraan valtion sisäisiin asioihin, kuten aikanaan Irakiin 2003 ja sitäkin aikaisemmin Serbian USAF-pommitukset.

 

Pelkäämmekö idän voittoa ja aasialaisten uusmarssia Wienin porteille – meitä valkoisia markkinatalouden demokraattisiksi voimiksi itseämme kehuvia on vain noin 20 prosenttia maapallomme ihmispopulaatiosta – ei edes niin paljoa kuin on kiinalaisia. Saimmeko peliimme huonot kortit, milloin ja miksi?

 

.

EKSTRA II

Trumputin jälkikirjoitus – mitä lännenmiehen media ei huomannut! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258405-trumputin-jalkikirjoitus-mita-lansimedia-ei-osannut-huomioida - [67]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 175300

 

DOC trump poistuu euroopasta_22072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22072018

 

925_7830 – 8:34|09:13