aksolotli.jpg

Aksolotli - kuva: ~ https://www.faunatar.fi/aksolotli - 

...

 • Aksolotli on ikinuori ihmeotus ja evoluution erikoinen muinaisjäänne

 • Comment - Ilkka Luoma 10.2.2020 - 10:44
 • 1 - Hauska, humoristinen ja vihdoin myös positiivissävyinen 'Paavo Väyrynen' aloitus Hesarissa. Tunnetusti Paavon isä eli pitkään ja teki keksintöjä vielä 100-vuotiaanakin. Tämä "lienee kauhistus" monille, sillä Paavo ehtii olemaan Suomen presidenttinäkin "kekkosaikojen verran" ;-)

  Nokkela paluu kotiin - 'Keskiöön' - siivittää uuskeskustalaisen ajatusmaailman alkiolaisuutena, asuuhan suomalaisista edelleen enemmistö Kehä III' n ulkopuolella. Koko maa täytyy pitää järkevästi asuttuna. miten se tehdään? Ei ainakaan niin kuten on aksolotlin käynyt - se on ahdistettu pienelle elinpiirille - vastoin todellista tahtoaan.

  Aksolotli osaa kasvattaa HS-jutun mukaan jopa uutta aivoa -

  ... pohtimaan maailman menoa muuttuneissa tilanteissa. Paavokin näkee tilanteen vahvasti muuttuneena. Euro pois ja markka tilalle, tai markkukruunu suosioon nouseen ruotsalaisyhteistyön kunniaksi. Tuo Paavon ajatus on ehkä Suomelle suuri etu - se olisikin tutkittava tarkoin; koppaako Suomen Pankki EKP' n sivukonttorina tämän selvitystyön?

  Aksolotli osaa kasvattaa menetetyn raajan tilalle uuden, kuten sisilisko hännän, jonka se pudotti pelastaessaan itseään, mutta uhraten vararavintonsa. Paavo taas säästeliäänä maaseutukansan ja huomisen kaupunkikyllästyneiden poliitikkona osaa kasvattaa myös pudonneen kannatuksen.
  >
   
  ...

  https://www.hs.fi/tiede/art-2000006400039.html  - 

  Comment

  Ilkka Luoma 10.2.2020 - 10:48
   
  2 - Mitä yhteistä hyödyllistä on aksolotlilla ja Paavolla?

  Aksolotlin kannatus elinpiirinsä kasvamiseksi on nousussa - erikoisten piirteidensä vuoksi. Paavon piirteet ovat taas tunnetusti erikoiset - sitkeytensä vuoksi. Molemmat ovat sitkeyden esikuvia.

  Kannatuksen uusille luvuille, varsinkin, kun paluu kotiin antaa tunnustuksen Paavolta sanattomasti - tein virheen, kun luotin Kansalaispuolueen yhteistyökumppaneihin ... Katumus rehdisti on aina kasvattanut kannatusta. Muistamme Paavon 160 000 äänestäjää presidentinvaaleissa 2018.

  Aksolotli on nykyharvinaisuus, kuten on Paavon jatkuva sitkeys kansakuntansa edun nimissä - lopulta, kunhan ajatusmaailma omasta itsenäisyydestä, omasta rahasta, maaseudun virkeydestä ja omavaraisuuden nostosta kantavat hedelmää syvien rivien tahoilta.

  Aksolotlin elinpiiri on kutistunut, kuten näyttää suomalaistenkin piiri kuristuvan "suuriin kaupunkeihin" ja erityisesti Kehä III' n sisään. Tätä mehiläiskennoisuutta ei vetten äärille ja luonnon rauhaan hamuava kansakunta lopulta halua - se on nyt vain muoti-ilmiö, kun pitää saada lisää ja näyttää kykyisyyttään.

  Aksolotli selviää uskomattomien ominaisuuksiensa myötä - näin käynee myös Paavolle, joka jaksaa edesmenneen professori Karin (Kari Suomalainen) piiroksen mukaisesti aina nousta jaloilleen, vaikka pilkka on kaatunut ammuttaessa suorasuuntauksella.

  Paavo nousee ja aksolotli selviytyy - aivojakin voi kuulemma kasvattaa. Kuinka huomioivaksi tuo ajattelukoneisto voikaan kasvaa, jos Paavo tekaisee vielä keksintöjä 100-vuotiaana?


  [Kirjoitus tulisi nähdä positiivisena huumorina, mutta ajatuksia herättävänä tarinana] e
   
   
  ..
  Katsotko myös ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/02/aksolotli-ja-paavo-vayrynen-erikoinen.html  - erityisesti alaosa jutusta - puuttuu täältä. 
   
  ...