isis5.jpg

Kuva: ~ https://foreignpolicy.com/2019/10/29/baghdadi-is-dead-but-his-legend-lives-on-isis-terror/ - 

...

.
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006291192.html  - 

...
Kommentti --- 

Melkoista uutisoinnin ja informoinnin, jopa ilakointia, miksi? Olisi otettava huomioon, että US-erikoisjoukkojen taisteluhyökkäyksessä kuoli mahdollisesti täysin osattomia ja viattomia henkilöitä. Se, että US ilmaiseen Abu Bakr al-Baghdadin siepanneen kaksi lastaan ihmiskilviksi - on uutisointina vain hyökkääjän kertomus. Emme tiedä puolueetonta tarkastelua asiaan - olemme täysin US Armyn Delta Force joukkojen tietojen varassa.

Miksi tälle todennäköisesti ulkoisia ja viattomia - joka tapauksessa alaikäisiä lapsia tappanut hyökkäys uutisoidaan näin suuresti palstatilaa antaen. Tämä juttu on muun muassa HS' n ehkä 7-8 juttu, jossa on lopulta suunnilleen sama poljento, ehkä hienostuneesti yksityiskohdiltaan muutettu, lisätty tai poistettu.

Se että al-Baghdadi oli hyvin väkivaltaisen terroristijärjestön oletettu ylin johtaja, ei anna aihetta näin laajaan "riemuun", jossa US-presidentti Donald Trump kehuskelee katselleensa seikkailuelokuvaa. Näyttäisi siltä, että media hyväksyy pureksimatta US Armyn antamat tiedot sen omasta hyökkäyksestä.

Voisimme arvata, etteivät he riemusta kiljuen kertoisi sotilaidensa tappaneen suoralla rynnäkkökivääritulella niin al-Baghdadin kuin hänen kaksi-kolme lastaan. Tuskin se kerrottaisiin, vaikka se olisi totuuskin.

Tämän tyyppinen informaatio saattaa laukaista kostonkierteen, sillä tosiasia on sekin, että ISIS-järjestöllä on kannattajansa ja he saattavat olla toimissaan hyvinkin fanaattisia. Jo meillä Suomessakin on kokemusta mitä merkitsee silmitön väkivalta, jopa osattomia kohtaan, kun aiheena oli Syyrian, ISIS-järjestön tai jonkin muun kapinallisryhmän tapahtumat (Turun puukkotapahtumat |1).

|1 https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/turun-terrori-iskun-vuosipaiva.html

 

Olisiko käytettävä malttia, miten kerrotaan, mitä kerrotaan ja miten tarkistetaan saatua tietoa. Tässä tarkistaminen lienee mahdotonta, koska tieto on tiukasti tekijöiden käsissä. Jää nähtäväksi saadaanko koskaan amerikkalaisten erikoissotilaiden vangiksi ottamat ihmiset kertomaan tapahtumista, ja mitä heille on ennen vapaaksi pääsyä tehty!
.

...

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/10/isis-al-baghdadi-koira.html -