HS:
HS seuraa: Epävakaus ravistelee Yhdysvaltojen osakemarkkinoita – Trump uhkaa uusilla tulleilla kaikkea Kiinasta tulevaa tuontia
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006100125.html -
perjantai, 10. toukokuu 2019
HS:
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006100125.html -
Aivan tavallisen aktiivi-ihmisen mietintää, ruplutusta, julkituontia, ärhentely ja puhetulvaa asioista, jotka pakottivat kirjoittamaan - nyt osoitamme huomiotamme kohti ympäröivää luontoa, toivottavasti sen ehdoilla.
China Donald Trump Kiina NATO Nato Nato - isäntämaa pöytäkirja Nato kielteisyys Naton taistelualusta Naton uhka Paavo Väyrynen Sanna Marin Sauli Niinistö Venäjä Venäjän uhka Vladimir Putin YHTEISKUNTA idän ja lännen vastakkainasettelu kasvuhokema koronavirus koulukiusaaminen kouluväkivalta sotilaallinen liittoutumattomuus sotilaallinen vastakkainasettelu trumppismi west trolling manipulation
Toisaalta todetaan oikein, että b) Kiina elää suuresti jättimäisellä vientiylijäämällä; ollen maailman suurin liukuhihna ja tehokkain tuotekehittelijä 340 000 uuden, joka vuotisen insinööritulvan täyttäessä tehtaiden suunnitteluosastot. Kiina takoo jo eniten maailmassa maapatentteja. Voimme nähdä miten vientiteollisuus kehittyy Kiinassa - palkat nousevat, robottien määrät kasvavat ja useat tehtaat siirtyvät halvempien toverien maihin - edelleen kiinalaisomistuksessa.
Kiinan on sisämarkkina (1400 milj. as.) on potentiaaliltaan maailman suurin, mutta huomattavasti kehittymättömämpi kuin Yhdysvalloissa. Maailmalle onneksi, sillä, jos jokainen kiinalainen kuluttaisi kuin amerikkalainen, tarvitsisimme neljä uutta maapalloa lisää - se lienee kiinalaisillekin mahdotonta.
USA ei kykene ympäristön tuhoutumatta enää lisäämään omaa kulutustaan (sisämarkkinaansa), vaikka kasvuhokema on trumppistinen mantra - The Great America' n ohella. US' ssa päästöt suurista maista per capita ovat ylivoimaisen suuret. Onkin maailmanluokan ongelma, jos US lisää kotimaista kulutustaan ja kasvua, johon se pyrkii oudolla tavalla rakentamalla muureja - eli puolustamalla reviiriään.
Kiinalla on taas valttikortti. Kiina valmistaa lähes kaikkea, ja kohta huomenna aivan kaikkea - myös vaikeimpia ja monimutkaisimpia tuotteita ja järjestelmiä, vieden niitä lähes kaikkiin maailman maihin.