...

  • 1

  •  

  • Kiina kielsi historialliset tv-draamat vuosipäivän alla, perusteena sarjojen ”haitallinen vaikutus” yhteiskuntaan

    Ilkka Luoma 2.8.2019 - 19:24
    Kiina on eräs vanhimmista korkeakulttuureista ja ehkä vanhin - ollen sitä yhtäjaksoisesti. Nykyinen Kiina täyttää 100 vuotta 2049, jolloin tulee täyteen tasavuodet siitä kun puhemieheksi noussut Mao Zedong voitti maailman väkirikkaimman maan oman kannattamansa aatteen taakse - sisällissodassa, jonka hävinnyt osapuoli pakeni Formosan saarelle - Peking pitää Taiwania omanaan, mutta on hyväksynyt yhden valtion ja kahden järjestelmän systeemin. 

    Kiina historia on 4000 vuotta vanha. Kiina on ollut aina väkirikkain valtio/ valtioryhmä - eripurassaan ja yhtenäisyydessään. Kiinan nykyinen johtaja - Xi Jinping on jo ilmaissut, että Kiinan yhteiskuntamalli on myös vientituote. Mallia rakennettiin viimeiset ~40 vuotta, jonka ajan Kiinan vahvan miehen Deng Xiaopingin käynnistämä "Menkää ja rikastukaa" reformi on nyt päättymässä. Tämän talousreformin aikana oli tarkoitus kiinalaisten päästä perille mitä merkitsee markkinatalous, kapitalismi ja kulutusyhteiskunta - se on nyt opittu ... Kiinasta tuli maailman suurin valtio, monin eri mittarein. 

    Samalla huomattiin paljon sellaista vahingollisuutta, joka on lähtöisin lännestä ja tämän kulutushokemallisesta yhteiskuntamallista, jossa kaupallisuus, markkinavoimat ja manipulatiivinen mainonta ohjailevat kansalaisia suuntaan, jossa meitä kaikkia elättävä biosfääri hengästyy mittoihin, missä sen kyky elättää koko eliökunta on vaarantunut merkittävästi. 

    Nyt Kiinassa mietitään väkevästi mitä tämä "Menkää ja rikastukaa" oikein tarkoittikaan -Dengin ohjeistuksena. Rikastuminen voi olla muutakin kuin tavarapaljoutta, ja kulutuskiihkoa kuin sellaista markkinapoljentoa, joka syöksee läntistä kulttuuria hallitsemattomiin ongelmapesäkkeisiin - huumeet, mielenterveys ja sotaisuus amerikkalaisena maailmanpoliisi-ilmiönä kuin lännenmiehen vähemmistön halu olla hegemonia, jolla alistetaan mallinsa alle koko muu maailma, joka edustaa ylivoimaista enemmistöä ihmispopulaatiostamme. 

    Kiina rakentaa omaansa omien perinteidensä ja oppiensa mukaisesti.
  • 2

  • Unkari väittää, ettei oikeusvaltiolle ole määritelmää – Ei pidä paikkaansa, sanoo professori

    Ilkka Luoma 2.8.2019 - 18:23
    Nyt paljon puheena oleva oikeusvaltioperiaate on läntisen maailmanjärjestyksen näkemys vallitsevasta juuri lännessä olevasta periaatteesta - tunnetusti lännen näkemys yhteiskuntamallista edustaa noin 1,2 - 1,6/ 7,9 maapallon väestöstä. Siis suurin osa pallomme väestöstä on jotain muuta kuin läntistä valtakoneistoa. 

    Onkin kiintoisaa tietää miten suurin osa pallomme väestöstä kokee ja näkee oman oikeusvaltioperiaatteen, joka edustaisi heidän omia yhteiskuntamallejaan - hyviä monia erilaisia yhteiskuntamalleja. 

    Kulttuurit, kielet ja uskonnot vaihtelevat - samoin näkemys miten oikeutta jaetaan, miten pääsee puolustamaan itseään syytteen kohdalla, tai miten vähemmistö voi valvoa etujaan - kuten se miten oikeuslaitoksen jäsenistöä valitaan. 

    Jos on liittynyt EU' hun, tuntuisi loogiselta, että on hyväksytty tavat, mallit, direktiivit ja oikeusvaltioperiaatekin - kun nimet on EU-Brysselin papereihin liittymisenä laittanut. Tässä kimpoaa nyt tulille slaavilainen maailmannäkemys - ottaen haastetta länsi-eurooppalaisesta tavasta kokea ja nähdä oikeus ja oikeudet. On kysymys periaatteista - se on vallalla, minkä enemmistö, perinne tai "aina ollut näin" -periaate viitoittavat. 

    Unkari voi erota EU' sta ja hakea itselleen mieluisampaa liittoa - mistä? Siinäpä kysymys, ehkä BRICS-maat, ehkä Kiinan ympärille muodostuva liittoutuma. Jos Unkari eroaa, lankeaa sille suuri lasku, sillä EU-Bryssel ei varmasti perimättä jätä Unkarin saamaa suurta EU-tulontasausta vuosien aikana. 

    Oikeusvaltioperiaate on vaihdellut historiassaan - Hammurabista kansallissosialismiin ja kaikki sieltä välistä. Lännessä puhutaan paljon demokratiasta ja vähemmistöistä. Tarkoittaako se esimerkiksi Suomessa perussuomalaisten osalta vapaata sanaa ja vähemmistösuojaa, kun nyt PS on enemmänkin enemmistöjen ikeessä - kuten myös laatumedian hienostuneissa hampaissa. 

    Millainen oikeusvaltioperiaate vallitsee Kiinassa, Intiassa ja Afrikassa - noin yleensä; näistä maista on ihmisiä jo suhdelukuna 3,8/7,9.
     
    ...