nato.jpg

 

 

Suomalaiset ovat jo Nato-sodan osapuoli [1 Afganistanissa – sen piti olla YK-kriisinhallintaa (ainakin demareiden mielestä), mutta se on muuttunut sisällissodaksi, johon ulkoiset vallat ovat sotkeutuneet – USA' na jo vuodesta 2001 – jatkuen yhä [2.

 

Suomi allekirjoitti jälleen julkilausuman lähemmäksi Natoa – lännen sotakonetta. Meiltä täältä poliittisena valtaeliittinä ja puolustusministeri Jussi Niinistönä (sin) siunasivat ja allekirjoittivat Suomen jälleen lähemmäksi lännen sotakoneen konflikteja – jää enää katsottavaksi milloin on seuraava ”Afganistan” ---

 

Eduskuntaamme vietiin kuin pässiä narussa, kun meidät ujutettiin Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [3 klausuuleihin – ainoa lohtu on se, että voimme irtisanoa tuon pöytäkirjan kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

 

Nyt erityisesti Naton ainaissotilasjohtaja Yhdysvallat kutsuttaa itseään maahamme rynnäköintikoneineen – usein näyttämään hauista itäiselle rajanaapurillemme – Venäjälle. Ajettelematonta?

 

 

Kyllä – vahvasti näköalattomuutta täältä idän ja lännen vedenjakajalta

 

Vain yksinkertainen ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimija hakee ”turvaa” maailman sotineimmalta kansakunnalta [4 – 9000 kilometrin päästä luotuun ja kuviteltuun uhkaan välittömästi rajaltamme, vieläpä 1300 kilometrin matkalta. Miksi? Tähän kysymykseen ei kukaan geopolitiikkaa ajatteleva turvallisuuspolitiikan asiantuntija ole kyennyt antamaan järkevää ja todellista vastausta. Miksi?

 

 

Meillä on menossa väkevä natotuslinja – natouskovaiset haluavat jyrätä kansakuntamme?

 

Suomessa kansalaisemme ovat yli 15 vuoden ajan sanoneet uskottavissa mielipidetiedusteluissa ”Kiitos ei – Nato” [Kuva 1.] ja aina yli 50 prosentin jykevällä voimalla. Tämä on ainut tae, ettei esimerkiksi meidät ohi Nato-kansanäänestyksen uhonneet koppalakki-kokoomuslaiset [5 ole meitä lännen sotakoneeseen vieneet.

 

 

Nyt kansakunnallemme vaarallinen Jussi Niinistö sanoi nauttineensa

 

Yhdysvallat suitsutti 19 tykinlaukauksella Ruotsin ja Suomen puolustusministereitä – ja Jussi Niinistö lausui nauttineensa muun muassa tykkien jylystä. Jussi on Suomelle vaarallinen ministeri ja hänet on laitettava ensitilassa vaihtoon, jota tukee Sinisten olematon noin 1,5 prosentin kansalaiskannatus –

 

maine meni kääntötakkien kanssa venkoillessa ja housun takamuksien liimautuessa ministeri-audien takanahkapenkkeihin – jytkyttelijä ja ulkoministeri Timo Soinin johdolla.

 

 

Helsingin Sanomat on ollut väkevin natottajamedia Suomessa [*

 

Nyt ansioituneen ja edesmenneen Olli Kivisen jälkeen [6 natottajamanttelia kantaa uhmakkaasti Kari Huhta ja ehkä USA' ssa juttuja tekevät Saarikosket – tässä maistiaisia:

 

” … Vieraat olivat vastaanotosta hämmentyneen hyvillään. ”Kyllä sen voi sanoa, että tämä oli kunnianosoitus Suomella ja Ruotsille – että myös meille haluttiin järjestää tällainen paraati kuin tänään Pentagonin pihalla nähtiin”, Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) myhäili.

Päätöksen seremoniasta oli tehnyt henkilökohtaisesti puolustusministeri Jim Mattis, joka tunnetaan sotahistorian tuntijana ja talvisodan taistelujen ihailijana.

Sotilasparaati oli Mattisin kunnianosoitus Pohjoismaille, mutta sen saattoi lukea myös viestinä Venäjälle … ” -HS-toimittaja Saska Saarikoski

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005672993.html -

 

Kommentti allekirjoittaneelta ---

... Suomen kansaa hivutetaan näin lähemmäksi Naton konfliktoitumisia - muistamme, että US on jatkuvasti sotiva yhteiskunta ja Naton ainaissotilasjohtaja. Kun kansakuntamme ei suurena enemmistönä halua Natoon täällä idän ja lännen vedenjakajalla, ovat poliitikkomme valinneet rajanaapuriamme ärsyttävän tavan - vastakkainasettelun lietsomisen.

Nyt Nato - isäntämaa pöytäkirjan myötä amerikkalaiset sota- ja rynnäkköjoukot kutsuvat itse itseään kylään maahamme, lisäten jännitteitä itäiselle rajanaapurillemme.

Suomi leikkii lyhytnäköisesti nyt aivan väärissä hiekkalaatikoissa, kun meidän luontevin paikkamme on hiekkalaatikkojen vedenjakajalla - välissä, toivottuna puolueettomana välittäjänä! Me emme voi, emmekö halua Naton sotiin, kuten Afganistanissa, jossa olemme jo sodan osapuoli

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -

[* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-media-uhkakuviamme.html -

 

Miksi me rakennamme vastakkainasettelua?

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html - ]

 

Miksi me olemme mukana lännen ja idän vastakkainasettelukierteessä? Emmekö me tajua, että maantieteemme on oiva sellaiseen toimintaan, jossa katamme puolueettomina neuvottelupöytiä juuri näille sapelinkalistelijoille ja sodan tulilla uhoajille – ?

 

On Korean niemimaa [7, on Iran [8 – on Syyria [9, ja monet muut, joissa yhtenä vahvana nimittäjänä on Yhdysvallat. Sotalista on pitkä [10 kuin US-presidentti Donald Trumpin ruokalista – nälkä on kasvanut syödessä – on päästy pommitusten makuun! [11

[11 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253458-kun-sota-hivelee-heikkoa-itsetuntoa -

 

 

Entä nyt?

 

Suomi kääntää linjansa ja allekirjoittaa YK' n ydinaseiden kieltosopimuksen – ensimmäiseksi. Seuraavana irtisanomme Nato – Isäntämaa pöytäkirjan, perustelulla, että haluamme pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana – sulkematta portteja länteen.

 

Olemme yhtä arvostavia niin itään kuin länteen – emme kumarra, emmekä ylpistele, saati rakenna vastakkainasettelua. Tarjoamme palveluitamme, jos niitä halutaan – nimenomaan rauhanneuvottelujen -, kriisinselvittelyjen - ja hyväntahdon neuvottelupöytiä – luotettavina ja puolueettomina – tässä on meidän ikioma The Finnish Road Map to Peace.

 

 

Viitteet:

[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/afganistan-vaatii-uusia.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

[4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/pekingin-tiekartta-rauha-korean.html -

[8 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252808-iran-seuraava-us-sotanayttamo - [197]

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/lannenmies-toteutti-sotaa-lietsoneen.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 169615

 

DOC natoujutus_09052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 09052018

 

doktr.jpg

 

 

 

 

 

675_6486