infsota1.jpg

 

Maailma muuttui, kahdessa ajallisessa kohdassa; Yhdysvaltain hyökkäykset Irakiin ja Syyriaan |1 sekä krimiläisten valitessa lähinnä lännen hyväksymättömällä kansanäänestyksellä siteekseen Venäjän |2. Näiden kahden tapahtumakeskiön jälkeen maailman informatiivinen elintila ei ole ollut entisensä.

 

Informaatiosota on nyt muotisana. Länsi syyttää lähinnä ilman todisteita Venäjää kaikkien pahan ilman linnuksi – sen sekaantuen vaaleihin, kansanäänestyksiin, mediavaikuttamiseen – unohtamatta kansalaismediaa, jota jo hurjimmillaan väitetään Venäjän systemaattisesti ohjaamaksi propagandaksi |3.

|3 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005471592.html – '... Erinomainen esimerkki läntisestä informaatiosodan - West trolling menettelystä. Paljon väitteitä, luuloa, nimettömyyttä, todisteettomuutta, arvailua mentaliteetilla: Me tiedämme, mutta ei todistelua tietämisestä. West trollingin pääperiaate näyttää olevan toistoa toiston jälkeen. Toinen hämmästyttävä periaate on tässäkin esiintyvä yksityisen mediatalon voimakas osallistuminen informaatiosotaan. Suosittelen lukemaan linkinalaisjutun ja etsimään väitteille todistelua. Läntisen West trolling manipulaation taisteluvastine idästä on East trolling propaganda. Nyt voimmekin ryhtyä selvittämään manipulaation ja propagandan eroa! ' -allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen- ]

 

 

infsota3.jpg

Tyypillinen iltapäivälehdistön lööpitys päällä - niin sanottu lööppihuuto!

 

...

Informaatiosota esiintyy myös laajassa kontekstissa – lännen ja idän yhteiskuntajärjestelmien yhteenottona esimerkiksi EU-valtio Unkarissa |4. Emme myöskään voi olla olla unohtamatta sitä informaatiosotaa mitä valtamedia Sanoma Oyj' n johdolla käydään Suomessa – vaikkapa Natosta ja sen ”suojelevasta merkityksestä” |5 meille suomalaisille, jotka asumme ja vaikutamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

 

Mitä tämä idän ja lännen välinen informaatisota oikeastaan on?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html - … ote: katso kohta |6 - ]

 

Lyhyesti sanottuna se on West trolling manipulaation ja East trolling propagandan yhteenottoa – erityisesti mediassa, kansalaisvaikutteessa ja kansalaisylläpidetyssä sosiaalisessa mediassa |7.

Meneillään on uusi vaikuttamisen ja valloittamisen ekspansio – länsi yrittää päästä itään – raaka-aineiden lähteille |8. Edelleen länsi koettaa löytää suitsia maailman suurimmalle tuotantokoneelle – Kiinalle, joka tavallansa täyttää jaettavilla liiketoimintamahdollisuuksillaan ”vapaan markkinatalouden ahneustasoja” voitontavoittelusta osinkoihin ja vallan järjestelyineen, jotta riittävä eriarvoisuus kansalaisostovoimassa säilyy – läntisen kaavaston mukaisesti. Mitä tällä tarkoitetaan, siihen palataan myöhemmin erillisellä artikkelilla.

 

Vastaavasti itä koettaa muun muassa Venäjänä säilyttää asemaansa – vähintään vaikuttavana ydinasesuurvaltana, raaka-ainelähteenä ja maailmanjärjestyksen kolmospelaajana. Kakkosrataa käyttää jo Kiina, taloudellaan, joka vaikutteiltaan on jo maailman suurin |9 – tältä osin amerikkalainen taloushegemonia talouspoliisina on jäämässä historiaan. Sanotaankin, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |10 – heidän mobilisoituessa yhä laajemmalle koko ihmisjohteisen ympäristövaikuttamisen operointimaailmaan |11.

 

 

Lännen pelkäämä idän jättiläisten liitto olisi katastrofi!

 

On jo esitetty talouskaavaa, jossa Kiina + Venäjä olisivat suurempi kuin USA + EU |12, vaikka EU hakee (edelleen) linjaansa – ymmärtämätä aina missä mennään sekavan päätöskoneistonsa vuoksi. Aikanaan nuorempi US-presidentti George W. Bush kysyi kenelle hän soittaa, kun hän ottaisi yhteyden EU - Euroopan Unioniin! |13.

 

 

infsota4.jpg

Läntisen sotakoneen neuvosto - eräs West trolling manipulaatio merkittävä lähde

 

 

Mikäli maailman suurin liukuhihna ja robotisaation huominen

 

Kiina ja maailman suurin raaka-ainelähde Venäjä löytävät vielä sotilaalliseen yhteistoimintaan saman kaavan kuin talousjärjestelyihin oletetaan löytyvän – on lännenmies hätää kärsimässä.

 

Tuon yhteiskuntajärjestyksen hädän torppaamiseen on kehitetty West trolling manipulaatio, jolla koetetaan kaikin mahdollisin keinoin, todisteiden puutteistakaan välittämättä tukahduttaa itäistä vaikutetta, joka luonnollisesti yrittää omalla East trolling propagandallaan luoda vastinetta ja käännettä lännenmiehen yrityksille horjuttaa idän kulttuureja.

 

 

Kaiken takana on lopulta yhteiskuntajärjestyksellinen reviiripuolustus

[ … reviiripuolustus ja siihen liittyvät reviirien valtaukset vaikuttavat kaikkialla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html - ]

 

Reviiriajattelu ja -käsite luotiin meistä ihmisistä riippumatta jo aikana, jolloin meitä ihmisiä ei edes ollut olemassa. Reviiripuolustus on evoluution keksintöhelmi, joka muodostui heti, kun löytyi vastakappale jollekin, joka yritti ottaa toiselta jotain sellaista mistä se toinen oli riippuvainen.

 

Kyseessä on lopulta elinpiiristä ja niistä raaka-aineista, joilla mitkä tahansa eliöt tulevat vain ja ainoastaan toimeen ja pysyvät lisääntymiskykyisinä. Reviirikäsite puolustaa elinpiiriä ylläpitämään samankaltaisuuden ja perintötekijöiden yhteissummaa kokonaisuudessa, jonka tuntemattomat ylläpitokaavat ovat vain evoluution hallussa!

 

Ihmisperäinen demokratia on keskeneräinen reviirivarmenne inhimillisyyttä luoden – kaikki eivät ole vahvoja selviämään, ja näin heikoista halutaan pitää huolta, jotta säilyy statusquo, missä eriarvoisuus on luotuna parametrina demokratian kaavassa. Demokratia yrittää pitää kiinni ”sallitusta” eriarvoisuuskehityksestä, ettei kukaan kuole nälkeen, muttei kaikki kuitenkaan voi kuluttaa ylettömästi.

 

Yletön kulutusjuhlinta olisi itsesuojeluvaiston vastaista – mikäli 99 prosenttia maapallon ihmisistä kuluttaisi kuten se yksi prosentti, ei mitään reviiriä enää tarvittaisikaan, koska mitään ei sen jälkeen olisi jaettavaksi, minkään [?] elämän edellytyksille!

 

 

Niin, mistä olikaan kysymys

 

oli kysymys idän ja lännen vastakkainasettelusta, jossa nyt vallitsee informaatiosota, puolin ja toisin. On meneillään kamppailu, jossa maailman enemmistö idästä ottaa osaa voimallisemmin ja väkevämmin maapallon yhteisiin varantoihin.

 

Entinen valloittaja, löytöretkeilija ja kolonialisti Länsi-Euroopasta ja valloitusten jälkeen Pohjois-Amerikasta pitävät kynsin hampain kiinni imperiumistaan, kulutustarpeistaan |14 ja itselleen määräämästä kulutusoikeudesta – tähän mennessä paljolti muiden vähempiosaisten kustannuksella.

 

 

infsota2.jpg

Kumman Sinä valitset - totuutena, tietona ja tarpeena luottaa

 

 

PS.

Tässä kohtaa on hyvä huomioida Ranskan uuden presidentin – Emmanuel Macronin vierailu ”uusin tuulin”, entisenä kolonialistina Afrikkaan, jonka siirtomaaisäntä-eurooppalaiset liki ryöstivät menneinä vuosisatoina – nythän Afrikassa häärii Kiina – omin itäisin yhteiskuntakulttuuriajatuksin, josta on nyt siitäkin tullut vientituote! |15.

 

EKSTRA

Kiina noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi – yllättävää, ja silti ei, kun tutkimme tavara- ja palveluvirrat tarkasti ja huomoimme lisäarvon mitä missäkin summautuu kauppavirtoihin … ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ -

 

Tekstiin liittyvät numeroviittaukset:

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711302200571615_ul.shtml – 'Toimittaja kuvaa niin Syyriaa kuin Irakia epävakaiksi valtioiksi, koska hallituksien vastaiset pienryhmittymät hakevat ISIS-järjestön jälkeisiä tyhjiöitä itselleen. Katsokaamme historiaa, mistä epävakaa jopa kaaosmainen kehitys alkoi. Irakin osalta US hyökkäsi valhein ilman YK-mandaattia maahan, miehittäen sen ja tapattaen välillisesti itsevaltias Saddamin - vuonna 2003. Tämän jälkeen Irak on ollut kaaoksessa, synnyttäen näin nyt alueelle luhistumassa olevan ISIS-järjestön. Syyrian kaaos alkoi voimallisemmin, kun US CIA aloitti salaisen Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen ja rahoittamisen vuonna 2013. Seuraavana vuonna USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset - kutsumatta ja ilman YK-mandaattia, kuten Irakin sodan aiemmin. Vasta kesällä 2017 US pr. Donald Trump käski lopettamaan salaisen CIA tunkeutumisen Syyriaan'

 

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html - | ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-rulettia-krimilla.html -

 

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9955667 – 'Tähän kohtaan on kysyttävä, että onko Unkarissa Viktor Orban valtakoneistoineen demokraattisesti valittu, siis onko kansa vapaissa vaaleissa hänet valtaan nostanut. Tämä uutinen on verhotumpi esimerkki West trolling informaatiosodasta. Skaala on tällä kohtaa laajempi - on kysymys idän ja lännen yhteiskuntajärjestelmien vastakkainasettelusta'

 

|5 ”Naton lippueamiraali vaatii Natoa suojelemaan Suomea, jos joudumme sotaan” -IS ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005470067.html – 'Joskus tuntuu siltä, että media tekemällä tekisi sodan uhkaa - meille tänne idän ja lännen vedenjakajalle. Varsinkin Sanoma Oyj' n lehdet nato-uskovaisina unohtavat, ettei meille ole ollut sotaa, eikä edes sodan uhkaa viimeisen 70 vuoden aikana. Korpeaako kansakuntamme enemmistön natovastaisuus näin paljon natofanaatikkoja'

 

|6 ” … Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle

syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan|3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana. Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto? … ” -BLOGSPOT/Ilkka Luoma.

 

|7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246328-villina-kehittyva-suora-kansalaismedia – ' ... Äärimmilleen typistettynä sosiaalista mediaa syytetään suoran kansalaisvaikutteen yhteiskuntajärjestykselle tuomaksi haitalliseksi ja vaaralliseksi vaikutekanavaksi. Syytteen syltyt syvät lännenmies haluaa heittää helpolla väitekehyksellä itään - Venäjälle ja jopa Kiinaan. Niin Venäjä kuin Kiina koetaan "noin 18 prosentin" |10 länsihegemonian viholliseksi. Todellisuudessa lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat. Nyt tätä lännen ylivaltahegemoniaa paalutetaan Hollywood elokuvien lisäksi uusilla amerikkalaisjohteisilla some-apparaateille, jotka nyt näin kääntyvät suoran kansalaisvaikutteen myrskyllä lännen yhteiskuntaylivaltapyrkimyksiä vastaan. Kaksi tekijää lisää - Kiina ilmoitti sen yhteiskuntamallin kehittyneen vientituotteeksi |11 ja Kiinan ottavan ympäristöjohtajuuden, koska maapallo on tuhoutumassa jalkojemme alta viimeisten 150 vuoden kulutusjuhlapäästöjen |12 rujoksi lopputulemaksi” ...'

 

|8 - |15 Tulevat esitetyksi toisaalle – katso linkki US – alkaen 5.12.2017!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157049

 

DOC west_east_01122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 01122017

 

1198_11283